Как да се преборим с акнето по гърба

5728
Как да се преборим с акнето по гърба
Снимка: iStock/Guliver

Един от най-неприятните и упорити кожни проблеми е акнето. Малките пъпчици се лекуват изключително трудно и още по-неприятното е, че могат да оставят петънца след себе си. Обикновено, щом чуем акне, си представяме пъпки на лицето, но истината е, че то може да се пренесе и на гърба. При всеки човек проявлението е индивидуално. Предлагаме ви няколко съвета за справяне с акнето по гърба, които ще направят живота по-хубав, просто защото пъпките ще ги няма.

Ексфолиант за гръб – както използвате този продукт за лицето си, така си вземете ексфолиант и за гърба. Правете процедурата поне един път седмично. Препоръчително е да използвате продукт със съдържание на салицилова киселина, която успешно се бори с акнето и ексфолира перфектно кожата.

9 храни, които ще те отърват от акнето

Темата за акнето е винаги актуална. Защото самото акне е доста неприятно нещо, и засяга не малка част от хората, без значение пол и въз...

Умерена хидратация – ако изобщо изберете да хидратирате гърба, нека е със съвсем лек и натурален продукт, който бързо да попие. Не използвайте кремове със сложна формула в тази област, защото само ще подхраните акнето.

Потене – то може да предизвика появата на акнето по гърба, ето защо внимавайте какви дрехи носите и каква активност извършвате с тях. Хубаво е да подберете дишащи тъкани, които усвояват потта и не позволяват задържането ѝ върху гърба. Освен това, ако спортувате или извършвате друга интензивна дейност, стремете се да я правите с потник или дреха, която да разкрива кожата на гърба.

Честа смяна на спалното бельо – хубаво е да сменяте завивките и чаршафите през 3-4 дни, защото при спане те събират мъртва кожа, пот, себум и други вещества, които могат да доведат до поява на акне, сърбеж или друг кожен проблем. Това важи както за гърба, така и за цялото тяло.

Третиране с морска сол – вземете си вана с морска сол, за да се излекуват възпаленията и пъпките по гърба. Може да опитате и английската сол, която е чудесна за заличаване на петната от пъпките и облекчаване на зачервените участъци. Освен лечебна процедура, приемете тази вана със сол и за необходима релаксираща такава за отпускане на цялото тяло.

Средства за лечение на акне, които наистина работят

Акнето е изключително неприятен козметичен дефект, който, когато е тежко изявен, нарушава качеството на живот, причинявайки липса на са...

Масло от чаено дърво – това етерично масло е с доказан ефект върху акнето. Препоръчва се за проблемна кожа на лицето и разбира се е чудесно и за гърба. Маслото от чаено дърво има антибактериално и противовъзпалително действие. Нанасяйки го върху акнето по гърба, вие ще успокоите кожата. Препоръчително е да третирате проблемната област два или три пъти в седмицата преди да си легнете. Маслото не се отмива, а изсъхва, нанасяйте го спокойно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com