Как да се преборим с неприятната миризма от хладилника

3412
Как да се преборим с неприятната миризма от хладилника
Снимка: iStock

Как да се отървете от миризмата от хладилника, която все още се усеща дори след основно измиване? Не е необходимо да купувате скъпи абсорбатори или химически препарати, които не винаги действат, както е обещано от производителя. Има доказани домашни средства за миризма в хладилника, които бързо ще неутрализират неприятните миризми .

1. Мляно кафе – идеалният абсорбатор на миризми за хладилника

Рискове, които крие мръсният хладилник

Учените алармират, че хладилникът е най-голямото огнище на болести в целия апартамент. Самият факт, че имате хладилник и фризер не е до...

Как да премахнете миризмата от хладилника, без да купувате абсорбатори от аптеката? Всичко, което трябва да направите, е да поставите малка купа в хладилника с прясно смляно кафе, което има свойство да неприятните миризми. Голямото предимство на такова решение е неговата естественост и екологичност, така че не е нужно да се притеснявате за вреден ефект на аромата върху хранителните продукти. Не забравяйте обаче да сменяте редовно съдържанието на съда (за предпочитане през ден), тъй като кафето бързо се проветрява и губи свойствата си.

2. Ябълка и карамфил, или как да премахнем миризмата от хладилника?

Малко хора знаят, че една ябълка в комбинация с карамфил може да бъде много добър начин за бързо справяне с проблема с неприятните миризми в хладилника. И въпреки че подобно решение може да звучи малко странно, всъщност то има много поддръжници, които оценяват високата му ефективност. А как да си направим плодов освежител за въздух? Всичко, което трябва да направите, е да разрежете ябълката наполовина, да забиете няколко пръчки карамфил в нея и да я поставите на горния или долния рафт. Но не забравяйте, че такъв абсорбатор на миризми в хладилник има ограничен живот, така че ще трябва да го сменяте редовно, обикновенно всяка седмица.

3. Какво абсорбира миризмите в хладилника? Лимон!

Колко често трябва да почистваме хладилника

Всяка една домакиня рано или късно се изправят пред това да почисти хладилника. Със сигурност това не е от приятни занимания, но рано и...

Ако се чудите как да се отървете от миризмата в хладилника, непременно опитайте с лимон. Този кисел и здравословен плод има много изненадващи свойства.

За да създадете естествен и екологичен абсорбатор на аромат на хладилник с освежаващ аромат, просто разрежете лимон наполовина и го поставете на лесно достъпно място, например на долния рафт.

4. Пръчиците канела ще помогнат за премахването на миризмата от хладилника

Какво друго абсорбира миризмите в хладилника? Канела! Тя не само има вирулицидни, противоплесенни и антибактериални свойства, но има и високи параметри, които "маскират" неприятните аромати. Така пръчка канела, счупена наполовина може да бъде много приятен начин да се отървете от тази лоша и остра миризма в хладилника.

Защо опитните домакини винаги държат хляб в хладилника?

Обикновено хлябът се съхранява на сухо място на стайна температура. Разбира се, печивата, съхранявани при ниски температури, запазват ...

Хладилникът е място, където много бързо могат да се натрупват неприятни миризми. Развалена храна, интензивен аромат на наденица или смес от много различни ястия означават, че понякога дори след затваряне на вратата все още можете да усетите характерната миризма, която се носи из цялата кухня. Така че, ако се чудите как да се отървете от миризмата в хладилника, без да прибягвате до химикали, помислете за използването на естествени и доказани методи, които ще ви помогнат да останете свежи по-дълго.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com