Как да се предпазим от йо-йо ефекта?

1595
Как да се предпазим от йо-йо ефекта?
Снимка: iStock/Guliver

Тези, които се опитват да отслабнат дълготрайно, използват най-различни методи и режими. В резултат на това намаляват своето тегло драстично, но след това го качват много бързо. Йо-йо ефектът може да бъде омагьосан кръг, от който да  не можете да се измъкнете. За щастие има няколко лесни метода, с които можете да поддържате нормално телосложение, без да се напрягате и стресирате излишно.

Не следете всеки ден теглото си

За да можете оптимално да следите теглото си, е достатъчно да се претеглите веднъж седмично и да запишете стойностите. Ежедневното мерене по-скоро заблуждава, отколкото да помага.

Ето как отслабват различните зодии

Всяка зодия отговаря на определена диета, твърдят астролози. Ето защо, ще бъде полезно да разберете какви диетични и хранителни навици ...

Друг показател на килограмите са сантиметрите. Те показват нагледно дали имате натрупана мастна тъкан или не. Килограмите могат да ви подведат от натрупаната течност, нередовно изхождане или от поетата в момента храна.

Не ограничавате лакомствата

След като сте отслабнали, много лесно можете да си върнете старите килограми, ако не се ограничавате. Ако си позволявате лакомства по-често и в по-големи количества това крие риск за теглото ви.

Под лакомства не се има предвид само шоколадовите изделия, но и алкохола, плодовите сокове в големи количества, тестените изделия и други.

Не осъзнавате рисковите навици

ТОП 5 на методите за отслабване с удоволствие

Диетолозите настоятелно препоръчват да се откажете от строгите методи за сваляне на излишните килограми: това е изпълнено с депресия и ...

Ако не можете да удържите на изкушенията, това може да ви доведе до отново покачване на килограмите. Например, ако не се задоволявате само с парченце шоколад, а ви трябва цяла опаковка, то това е вредно не само за фигурата ви, но и за здравето.

Същото се отнася и с виното. Ако не можете да се задоволите с 1-2 чаши с приятели, а ви трябва цяла бутилка. Това води до излишно натрупване на калории.

Какво можете да направите, за да не се получи йо-йо ефект?

Трябва да откриете оптималния баланс между хранене и тренировки, който да отговаря на вашите нужди и особеностите на тялото. Придържайте се към максимално чиста храна, без добавени захари и прости въглехидрати. Не се ограничавайте драстично в приема на всички хранителни вещества. Движете се повече и се постарайте да не губите мускулна маса. Колкото е по-добро съотношението между мускулна маса и телесни мазнини, толкова по-лесно ще ви е да поддържате теглото си в оптимални граници.

На последно място, но не и по важност – бъдете позитивни. Не мислете за другите и какво ще кажат те. Правите го за себе си, за да сте вие здрави, а не за да получите одобрението им. Бъдете приоритет на самите себе си и намалете стреса, колкото е възможно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Жените от тези зодии винаги пазят тайни във връзките си

Как да се отървете от буца в гърлото с помощта на народни средства?

Небесна сладост: Kакъв плод е мушмулата, с какво е полезна и как да ядем?

Носят слънце в себе си: 4-те най-позитивни зодии

В килера има молци: 5 прости съвета как да се отървете от вредителя

Естествено изгаряне на мазнини: 17 храни, които ще ви помогнат да отслабнете до лятото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com