Как да се шегуваме с тези, които нямат никакво чувство за хумор

764
Как да се шегуваме с тези, които нямат никакво чувство за хумор
Снимка: iStock

Чувството за хумор може да бъде тренирано. За да се упражним, нека използваме съветите за създаване на наистина смешни ситуации и подготовката на небивалици.

Чувството за хумор се нарича чувство за хумор по-скоро за удобство. За разлика от зрението, обонянието и слуха, които са ни дадени по рождение, способността да се смеете сами и да разсмивате другите може да се тренира. Да, не всеки се ражда велик комик. Нещо повече, най-често дори известните комедианти прекарват часове и дни в усъвършенстване на тази или онази шега.

Много неща зависят от контекста. Понякога дори най-баналната фраза, казана в подходящия момент, ще предизвика овациите на приятелите и дълго време ще се преразказва на партита.

За зодиите с чувство за хумор - при кои от тях липсва?

Следвайте тенденциите

Телевизионните сериали, книгите, музиката - всичко това предоставя плодородна почва за раждането на вицове. Затова бъдете наясно с това, което е популярно в момента. Но за да могат тези фрази наистина да се превърнат в шеги, те трябва да бъдат използвани в подходящия момент.

Не забравяйте равенството

Феминизмът постоянно печели сърцата на хората. Мъжете все по-често искат да виждат до себе си не "хубавица, каквато е глупачка", а равностойна партньорка. Затова си струва да забравите за всички вицове за блондинките и да не казвате: "Аз съм момиче, не искам да решавам нищо, искам рокля".

Последното ще се разглежда не като сладка слабост, а като инфантилност. А и изобщо не е хубаво да се шегуваш със собствените си жени. Опитът с помощта на стереотипни вицове да се издигнете на фона на другите днес изглежда жалък.

Тънък хумор – как да го развиете и как ви отличава?

Не се страхувайте от самоиронията

Да се шегувате с другите не е добър вариант. Използвайте хумора само ако сте сигурни, че няма да обидите друг човек. Но човек, който може да се смее на себе си, печели всички сърца наведнъж.

Добавете цинизъм

За по-възрастните поколения съвременният хумор понякога може да изглежда доста суров и циничен. Ние не се страхуваме да се шегуваме със секса, парите, шефовете и дори със смъртта. Може би това е нагласата: това, на което можеш да се смееш, вече не е твърде значимо.

Не се страхувайте понякога да добавяте малко черногледство към хумора си. И помнете: добрата шега е тази, заради която искате да убиете, но не можете, защото се смеете.

И като бонус – слушайте само подбрани и добри вицове от интернет, подкасти и стендъп шоута. Прочетете ги, повдигнете си настроението и не забравяйте да ги разкажете на другите по-късно. Основното е да изберете подходящото място и време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com