Как да сгъстим косата

17222
Как да сгъстим косата
Снимка: katyandgeorge / Pixabay

Не всяка дама, може да се похвали с хубава, дълга и гъста коса. Нейната структура основно се определя от наследствените гени, които носим от нашите родители или баба и дядо. Немалко жени само си мечтаят за буйна коса, която наред с това е и много бляскава и жизнена. Много от тях прибягват до различни процедури, като поставянето на екстеншъни, мезотерапия на скалпа и дори до присаждането на коса. Всички те обаче са доста скъпи, поради което днес ще обърнем внимание на други, по-евтини начини за сгъстяване на косата. Кои са те?

В аптеките и в магазините за козметика, се продават много и различни продукти, с използването на които косата може да се сгъсти. Те са под формата на специални за това спрейове, шампоани, маски, балсами или серуми. Всички те, подхранват косата и стимулират растежа й, но не винаги предлагат бързия и дълготраен ефект, на който сте се надявали. Ето защо, можете да се обрънете към своя фризьор, който може да ви предложи други, професионални продукти за сгъстяване на косата, които са разработени със специални за тази цел формули.

Грешки, които допускаме, когато си сушим косата със сешоар и я съсипваме

Сушенето със сешоар всъщност е много лесно. Но въпреки това, можем да допуснем много грешки. Представяме ви някои от най-често срещани ...

Косата си можете да сгъстите и без използването на козметични продукти. Как ли? Като се доверите на доста по-ефикасните природни средства, използването на които дава много добри резултати. Една от най-подходящите за растежа на косата билки е копривата, но също така можете да използвате и розмарин, репей, салвия, лавандула, гинко билоба и други. От всяка от тях или от комбинирането на няколко можете да си приготвите отвара, като на 1 литър вода се слагат 1-2 чаени лъжички билка.  Така приготвената смес нанесете върху скалпа и по дължината на косата, след като сте я измили по обичайния начин.  Увийте я добре с кърпа, оставете да постои така за 30 минути, след което я изплакнете.

За да помогнете на косата си да се сгъсти е добре да започнете и приема на някои от хранителните добавки, които се предлагат за тази цел и действат много добре.  Така ще увеличите действието на билковите или козметичните продукти, , защото красотата идва и отвътре. Това е необходимо, особено по време на бременност, след като сте родили или ако страдате от хормонален дисбаланс или сте подложени на стрес, защото при тях, косата може да започне да пада. Негативно действие върху нея оказва и прекомерната употреба на сешоар, преса или маша за коса, които я нагряват прекомерно и така я увреждат.

Използването или комбинирането на някои от тези методи ще ви помогнат да имате така мечтаната гъста и здрава коса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com