Как да си направим домашно СПА

1567
Как да си направим домашно СПА
Снимка: iStock/Guliver

Разкрасителните процедури могат да бъдат сериозен разход. Всяка жена има нужда от време за себе си, в което да се отпусне и да се погрижи за своя външен вид. Не е задължително всичко това да се прави при професионалист, нужно ви е само малко време за себе си. Ето няколко идеи как да си направим СПА процедури в домашни условия.

1. Маска за коса.

За да подхраним косата си и да подобрим нейното цялостно състояние не се нуждаем от скъпи продукти. В домашни условия можем да се възползваме от маслата и техните ползи. Зехтинът е чудесен за нанасяне по дължините, като заздравява и хидратира косъма в дълбочина. За растеж на косата можем да си направим маска с корен от репей, който се бори активно с косопада.

2. Лицев масаж.

Има много видеа и информация по темата в интернет как да си правим сами масаж на лицето. Съществуват множество ползи от тази процедура, като сияйна кожа, стягане и оформяне на лицето и намаляване на бръчките. По желание може да се използва гуа ша, фейс ролери от розов кварц, но ефектът е също значителен и от масажа с ръце.

3. Ексфолиране.

Ексфолирането на мъртвите клетки от кожата я прави по-гладка, здрава и стегната. Също оказва влияние и върху целулита, като драстично го намалява. Има много и различни варианти на пазара, но можем и да си направим и домашен ексфолиант с помощта на кафе, масла или захар. Нов продукт, който става все по-разпространен на пазара е четката за „сух масаж“, която намалява целулита и прави кожата по-мека.

4. Лосион за тяло.

Подхранването на кожата е от голямо значение и има различни начини да го направим. При суха кожа можем да използваме обикновено какаово или кокосово масло. Достатъчно е да разтопим на водна баня малко количество и да нанесем по тялото след душ. Ако преди това сте ексфолирали тялото си, то това е чудесен завършек за цялостно здрава и красива кожа.

5. Арома терапия.

Не на последно място са ароматните масла, които пресъздават усещането, че сме в СПА-център. За целта може да се използват етерични масла в дифузер или поотделно. Ако не разполагате с такива, чудесен вариант са свещите и ароматните клечки. За по-голям отпускащ ефект наблегнете на ароматите лавандула, евкалипт и чаено дърво и се насладете на релаксиращи разкрасителни процедури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com