Как да си направим лунна вода и да я използваме, за да привлечем щастието в живота си

16421
Как да си направим лунна вода и да я използваме, за да привлечем щастието в живота си
Снимка: Patou Ricard / Pixabay

Водата играе важна роля в човешкото тяло. Има причина всеки, независимо от възрастта и пола, да пие редовно лунна вода в големи количества. Оказва се, че можете сами да приготвите вълшебната напитка. Много хора вярват, че лунната вода ефективно почиства тялото и душата, като в същото време има положителен ефект върху здравето и красотата.

Влиянието на пълнолунието върху човешкото благополучие е било забелязано и описано още в древността. В миналото това специално време е свързвало преди всичко с появата на повече деца в света. Днес ние приписваме негативен ефект на пълнолунието върху настроението ни. Свързваме го с нервност, раздразнителност и дори проблеми със съня. Този вълшебен момент обаче може да се използва, като си приготвите еликсир, към който с нетърпение посягат жени от цял свят. Неин фен е например дизайнерката Виктория Бекъм, която от години вярва в изключителното и въздействие.

Какво представлява лунният календар?

Лунният календар се базира на фазите на луната. Лунната година има 354 дни и е разделена на 12 синодични месеца (по 29 или 30 дни всеки...

Невероятните свойства на лунната вода.

Почитателите на напитката, приготвена по време на пълнолуние, вярват, че тя може значително да повлияе на тяхното благосъстояние и външен вид. Според тях лунната вода има пречистващ ефект върху тялото и душата. Благодарение на нея можете да преодолеете лошата енергия, да намерите чувство за хармония и дори да укрепите интуицията си. Сместа също така насърчава красотата и младостта. Използва се като овлажняваща козметика за лице, може да инхибира стареенето на кожата. Действа като почистващо изплакване на косата, ще бъде и отлична основа за ритуална, разкрасяваща баня. Някои хора използват лунна вода, за да поливат домашните си растения. Цветята, поливани с тази вода, ще растат и цъфтят растат с впечатляваща скорост.

Как да приготвим лунна вода?

Скъпоценният еликсир се приготвя най-добре по време на пълнолуние, когато естественият спътник на Земята показва най-голямата си сила. Ритуалът на приготвяне на лунната вода започва при залез слънце и продължава до изгрев слънце на следващия ден.

И така... Приготвяне на лунна вода стъпка по стъпка

Водата като лекарство

Човек може да оцелее сравнително дълго без храна, но само два дни без вода водят до тежко обезводняване, забавяне на обмяната на вещест...

1. Намерете херметичен стъклен съд, който предизвиква у вас добри асоциации. Може да бъде бутилка, кана или купа, важно е съдът да е свързан с положителни емоции.

2. Украсете съда според интуицията си. Можете да ги украсите с рисунки или да посегнете към аксесоари, които ще засилят силата на отварата, например листенца от цветя, билки или кристали.

3. Напълнете съда с кристално чиста вода. В идеалния случай тя трябва да бъде от кладенец, но минералната вода също ще бъде добре.

4. При залез слънце поставете съда навън. Уверете се, че лунната светлина може да достигне до него.

5. На сутринта лунната вода ще бъде готова. Можете да я използвате като козметика за грижа за кожата, но и да пиете по няколко глътки всяка сутрин на празен стомах.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com