Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да сме успешни в онлайн интервюта си по време на пандемия

27 май 2021, 12:45 часа

Успехът във всяко интервю е свързан с ангажиране с интервюиращия, според Ерин Хацикостас, треньор в кариерата и основател на bAuthentic Inc. „Най-голямата грешка на хората е, че интервюто се приема като тест, а всъщност наистина става дума за свързване с човека от другата страна“, казва Хацикостас. „Тоест, самите отговори не са толкова важни, колкото начинът, по който отговаряте.“

Тогава добрата новина е, че интервютата през Zoom наистина не се различават твърде много от интервютата на хора. Непознатите трудно обаче преодоляват пропастта във връзката, създадена от технологията. Ето как да се справите с това:

Как да подготвите интервю за работа на разстояние:

1. Разказвайте истории

Повече от вероятно интервюиращият ще ви подкани с някакъв разказ „кажи ми време, когато…“, за да прецените уменията си. Историите всъщност могат да бъдат мощен свързващ елемент и добър начин да внесем този човешки елемент. „Например, вместо да представите своя опит с отлагащ хронологичен списък с преживявания, разкажете история за това как сте попаднали в градинарската индустрия или история, която показва вашата страст към здравеопазването“, казва Хацикостас. „Не забравяйте да ги заведете на влакче в увеселителен парк в онази история, която включва прилив на смирение или хумор. Обещавам, че приличната история всеки ден превъзхожда мрачен набор от факти, като създава незабавно любопитство и връзка. "

2. Поставете камерата на нивото на очите

Това звучи като странно изискване, но всичко е свързано с поддържането на равенство с интервюиращия. „Под нивото на очите или гледането надолу към екрана може да даде лоша енергия“, казва Кимбърли Лухт, бизнес и лайфкоуч в Ню Йорк. „Над нивото на очите или гледането към екрана може да даде покорно настроение. Бъдете равни на интервюиращия, като погледът ви е равен на височината на камерата."

3. Задавайте мощни въпроси

„Мощен въпрос не е нещо като„ Разкажете ми за вашата култура?“ или със сигурност не логистично, като например „Кога очаквате да изберете кандидат?“, казва Хацикостас. „Вместо това мощни въпроси обръщат масата на интервюиращия и показват, че наистина ви е грижа за това, което е важно за тях.“ Един наистина чудесен пример за мощен въпрос е нещо като: „Какво е единственото нещо, което, ако можете да го постигнете през следващата година, ще промени всичко?“ Тя препоръчва да се подготви списък с потенциални мощни въпроси, както и да се подготвят вашите отговори на техните въпроси.

4. Уверете се, че наистина блестите

„Изправете се пред прозореца или използвайте друга форма на осветление“, казва Лухт. „По-доброто осветление ви кара да изглеждате по-компетентни и уверени. Перфектен за интервю за работа. " Ако в дома ви има добро осветление, не се притеснявайте. 

5. Използвайте добри слушалки с микрофон, ако е възможно

„Това ще гарантира, че няма технически проблеми и те могат да ви чуят добре“, казва Лухт. „Допълнителен бонус е, ако са удобни за носене.“ И се уверете, че без да искате не сте спрели микрофона си. 

6. Усмихвайте се и се ангажирайте

Въпреки че това може да звучи супер опростено, основен недостатък на Zoom life е загубата на важни сигнали за езика на тялото. Така че, когато работим от врата нагоре, поддържането на безизразно лице по време на интервю може да говори много за това как не се интересувате да бъдете тук - дори ако думите ви не говорят нищо друго освен ентусиазъм! „Усмивката - един прост компонент е последният фактор за толкова много от назначенията, които съм направил през годините“, казва Хацикостас. „Тоест тези хора, които показват истинска енергия, интерес и грижа за мен и моя бизнес, са тези, които искам и наемам в моя екип.“

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес