Как да спестим пари от пазаруването за Коледа?

2623
Как да спестим пари от пазаруването за Коледа?
Снимка: Getty Images / Guliver

За никого не е тайна, че по време на Коледа се харчат много пари. Храна, подаръци, украса - това са само част от покупките, които правим за празниците. Искаме всичко да е перфектно и не жалим средства за това. В тази статия ще ви споделим няколко идеи за това как можете да пазарувате за Коледа и да спестите поне част от сумата, с която трябва да се разделите. Ето ги и предложенията ни: 

Направете коледна украса, вместо да я купувате

Кой е най-издръжливият вид коледно дръвче

Търсите жива елха за вашия дом за празниците? Чудите се кое коледно дърво ще издържи по-дълго: бор, кавказка ела, норвежки смърч или мо...

Коледната украса не е малък разход. Разбира се, не можем да направим всичко от нулата, но заедно със семейството можете да седнете и да направите красиви коледни гирлянди от хартия, апликации на снежинки и други приятни неща. По този начин няма да давате много пари за украса и ще имате страхотно време заедно със семейството. Представете си колко щастливи ще са всички да направят коледна украса и след това да я поставят из вашия дом. 

Следете за промоции

Коледното пазаруване често е в последния момент. Заети сме, бързаме и не ни остава време да плануваме покупките си. Най-доброто решение за коледната трапеза е да следите актуалните промоции, за да намерите най-добрите оферти. Освен това може да се огледате по различните фермерски пазари и малки магазинчета - за Коледа навсякъде има предложения, които ще ви помогнат да спестите пари. 

Подарете практични неща

Направи си сам изискани сладки и солени хапки за празничната трапеза

Ако очаквате изискани гости за празниците или искате да се представите блестящо, то традиционните плата с мезета са недостатъчни. Замен...

Тук доста хора биха казали, че част от магията на Коледа е в отварянето на подаръците и изненадата. Все пак, може да се поинтересувате от какво имат нужда вашите близки и за какво така или иначе ще дават пари. Помолете ги да приложат същия подход и за вас. Да, подаряването на нов конвектор за отопление не е най-вълнуващото нещо, но така ще си спестите бъдещ разход на този, който получава подаръка. 

Това са три идеи, с които определено може да спестите пари от коледното пазаруване. Те са в различни насоки и се надяваме да ви бъдат полезни. В крайна сметка Коледа не е свързана с подаръци и харчене на огромни суми пари, а с това да сме заедно с любимите си хора и да бъдем щастливи. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com