Как ни се отразява пълнолунието

6776
Как ни се отразява пълнолунието
Снимка: Syaibatul Hamdi / Pixabay

Когато чуем за пълнолуние, си представяме романтичната кръгла луна, която се отразява върху водната повърхност. Пълнолунието обаче има своето отражение върху човешкия организъм. Много хора спазват лунната диета, защото именно тя им се отразява добре на фигурата. Ето и за други промени, които можете да проследите по време на пълнолуние.

Предстоящото пълнолуние ще бъде на 19 декември 2021 година.

Отражение върху съня

Някои хора просто не могат да заспят или пък имат нарушен сън в тази фаза на Луната. В това няма нищо чудно и е дори научно доказано, че някои хора просто не могат да си намерят място през този период. Проучванията показват, че 4 дни преди или след това, сънят ни може да не се нормализира. Тогава и нивата на самия хормон мелатонин спадат.

Повлиява на енергийните нива според зодията

Пълнолунието може да повиши енергийните нива, но това е строго индивидуално за всяка зодия. Например, Лъвът е страстен и е готов за нови творчески изяви. Девата обаче не е така.

Лъвовете стават по-предприемчиви в работата си, до като Девите пък са още по-организирани. Без значение какъв е вашият знак, то се възползвайте максимално от това явление.

Оказва влияние на кръвното налягане и вените

След като Луната има влияние върху приливите и отливите, смята се, че тя има същото влияние и на телата ни. Вследствие на това можете да усетите през този период повече тежест в краката.

Хората, които имат разширени вени или хемороиди през този период страдат повече. Колебания в кръвното налягане също са възможни и е добре да ги следите.

Кога е пълнолуние през декември?

Луната и нейните фази доказано оказват влияние върху живота ни. Този месец пълнолуние ще настъпи на 19 декември, 06:37:58 часа. Влияни...

Емоциите ни

Пред този период е възможно да бъдете по-чувствителни или по-раздразнителни. Ако страдате от депресия или пък сте склонни към повишена тревожност, то нищо чудно през пълнолунието да се усилят тези състояния.

Влияние върху либидото

Няма много изследвания върху това как точно ни влияе Луната на либидото, но пък учените са мнение, че то се засилва. Желанието да бъдем по-социални и да имаме повече контакти също се усилва. Това е подходящо време, в което да откриете своя партньор, ако нямате такъв, а пък ако имате – е то му се отдайте изцяло.

Като всяко нещо пълнолунието също си има своите положителни и отрицателни страни. Важно е обаче да не се съсредоточаваме толкова върху отрицателните, колкото върху положителните. Използвайте максимума от този период и се радвайте на живота и хората около вас. Ако пък имате негативни емоции или пък влияние, то се опитайте да бъдете по-спокойни и си го наложете. Все пак вие сте тези, които контролирате положението напълно, а не Луната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com