Как никога да не закъснявате: 8 прости съвета, които вършат чудеса

1291
Как никога да не закъснявате: 8 прости съвета, които вършат чудеса
Снимка: iStock/Guliver

Дори точността да изглежда като недостижим лукс, тя е много по-лесно постижима, отколкото изглежда.

Невероятно е усещането за човек, който е свикнал да закъснява навсякъде, но един ден пристига някъде преди всички останали. Най-накрая можете да издишате, да се огледате, да си намерите удобно място, ако става въпрос за бизнес среща, да проучите спокойно менюто, ако става въпрос за обяд, или да се разходите из фоайето и да разгледате снимките по стените, ако става въпрос за театрална вечер.

Важното е да знаете, че закъснението не е проклятие и присъда, а просто неспособност (или нежелание) да анализирате близкото бъдеще и да вземете предвид нюансите, които изглеждат незначителни, но всъщност един след друг поставят стъпките, заради които се получава поредното закъснение.

Съвет № 1: Мислете за бъдещето

В основата на управлението на времето е способността да се анализират бъдещите събития ден преди това, за да се сведе до минимум броят на неприятните изненади. Отделете няколко минути и помислете какъв е планът за следващия ден, какво можете да подготвите предварително, за да си спестите дори няколко минути.

Предстои ви бизнес обяд на ново място? По-добре проучете как да стигнете дотам, за да не се окаже, че по средата на пътя ще ви отнеме два пъти повече време.

Ще има ли среща „за един час“? Осмелете се да заложите час и половина, защото винаги ще има хора, които ще задават повече въпроси, или някой ще закъснее. Основното е самият вие да не бъдете такъв човек.

7 съвета как да спрете да закъснявате

Съвет № 2: Преценете колко време ще ви отнеме в действителност (и предвидете повече)

Основната грешка, която правят повечето хронично закъсняващи хора, е, че не изчисляват правилно времето. Като правило те заделят много по-малко време, отколкото им е необходимо.

Колкото по-важна е задачата или колкото по-далечно е пътуването, толкова повече време ви е необходимо за маневриране. Бъдете по-щедри към себе си, за да не се измъчвате и стресирате.

Съвет № 3: Вземете под внимание действията на „незабележимите действия“

Друга грешка е да изчислявате плана, като изключвате от него важни нюанси. Например, построяване на маршрут и определяне на времето за път, без да се замислите колко минути ще отнеме паркирането вече на място. Ами ако няма свободни места и трябва да обиколите квартала?

Времето, необходимо за закупуване на карта за метрото, броят на минутите, необходими за чакане на автобуса, който ще ви закара до метрото. Удивително е колко може да се увеличи времето за пътуване, когато вземете предвид нещата, без които не можете да се справите.

Съвет № 4: Не се опитвайте да имате „всичко“ навреме

Много отчаяни оптимисти,упорито се опитват да вмъкнат някои задачи в процеса на придвижване от точка А до точка Б. Резултатът е още един неудобен момент.

Самото „още едно нещо“, което човек иска да свърши, обикновено е това, което прави невъзможно пристигането навреме.

Съвет № 5: Престанете да се надявате, че винаги можете да ускорите темпото

Такава мисъл може да ви споходи например по време на късно лягане - заедно с осъзнаването, че физическото ставане навреме няма да е възможно. Това означава, че просто ще трябва да се приготвите за работа по-бързо от обикновено. Това е възможно, нали?

Опитът от миналото доказва, че не, няма чудо. Въпреки това мисълта, че този път всичко със сигурност ще се получи, не ви напуска.

Съвет № 6: Наричайте нещата с истинските им имена

Как става това? Например, вместо да кажете: „Трябва да съм на среща в 14:00 ч.“, трябва да го формулирате малко по-различно:

Това означава, че до този час трябва да пристигнете на определеното място, да оставите нещата си в гардероба, ако е необходимо, да се приберете, да намерите правилната стая. Ясно е, че трябва да сте на мястото поне 10 минути по-рано, а за предпочитане 15.

Ако искате да не закъснявате за срещи и работа, направете това

Съвет № 7: Не се страхувайте да губите време в чакане

Всъщност това е невероятно усещане - да пристигнеш не просто навреме, а малко по-рано, без да бързаш да се настаниш, да се огледаш. Хората, които постоянно закъсняват, са напълно лишени от този лукс.

Изглежда, че чакането е загуба на време, но всъщност то е мощен принос за здравето на психиката ни, защото така се спасяваме от излишен стрес. Много хора могат да се почувстват некомфортно, ако се окаже, че няма какво да правят, докато чакат. Но дали това е проблем?

Винаги има имейли, на които да отговорите, или дори план за деня, който можете да начертаете, докато половинката ви мъчително търси място за паркиране и се извинява, че е закъсняла.

Съвет № 8: Спасете се от сутрешния стрес вечерта

Не е трудно да помислите как ще изглежда сутрешното ви прибиране и ако е възможно, поне частично да се подготвите предната вечер. Може да опаковате училищния обяд на детето си или да натоварите чантата си с всичко необходимо за утрешното събитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

11 най-безполезни неща, които държите вкъщи от години

Кои мъжки намеци крещят, че те харесва?

Как се пише: учудване или очудване?

Кога се слага йод във водата на кокошките?

Кои признаци подсказват, че сиренето е развалено?

Досадни грешки при домашното боядисване на коса, които лесно могат да се избегнат

Начини за защита на кожата на лицето, тялото и косата от ултравиолетова радиация

Защо някои органи при хората са по двойки?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com