Как правилно се нанася хидратиращ крем?

2206
Как правилно се нанася хидратиращ крем?
Снимка: iStock

Всички ние си мислим, че се справяме перфектно в нанасянето на крем. Нужно е малко количество, което да поставим и после да го размажем по лицето. Нещата изглеждат прости, но всъщност не е толкова лесно, колкото си мислим. В следващите редове ще посочим фактори, които най-често са причина и за грешката ни при нанасянето на крем.

Слънцезащитен фактор

Факторът има значение през цялата година. Можете да изгорите от слънцето дори и зимата, така че определено трябва да обърнете внимание на това, когато избирате крем за лице.

Обикновено дамите взимат щедра доза от крема и я разнасят по лицето си. Когато е останало в повече, те просто взимат останалото количество и го разнасят по шията си. Първите признаци за стареене и бръчки се появяват именно по шията. Затова е важно да наблегнем на тази област при грижата за лицето си.

Хидратирането на косата е ключът към нейното здраве

Преди да стигнете до пречупване на косъма или разцепени краища, вашата коса е суха. Дехидратацията е първата стъпка която ни предупрежд...

Точност

Важно е и времето на поставяне на крема. Желателно е да не го отлагате, след като вече сте почистили старателно кожата си. Същото важи и когато излизат от банята. Горещата вода може в последствие да стане причина за неприятното усещане на сухота и дискомфорт. В момента, в който се подсушите, нанесете хидратиращ крем.

Равномерно

Тайната на добрия крем се крие в равномерното му нанасяне. Най-разпространената практика е да поставите крем на носа си или пък в Т-зоната и след това да размажете към краищата.

По този начин обаче може да се получи „избутване на крема“ и частите на лицето да получат неравномерни количества от него. Това води до пренасищане и омазняване на кожата на местата, където граничи с косата. Постарайте се да поставяте крем в равни количества на всяка една част от лицето си.

Селекция

Полезни съвети за правилна грижа и хидратация на кожата

Вие отлично знаете, че хидратацията на кожата е неразделна част от грижата за кожата. Искате ли да знаете каква е разликата между овла...

За да имате красива и сияйна кожа, то е важно да комбинирате правилния продукт с техниката. Двете неща не могат едно без друго и са абсолютно задължителни, когато избирате своя крем. Ако не използвате правилен продукт и техника, то кожата ми няма да се подобри, даже напротив.

Същото е и с техниката. Можете да имате невероятен продукт, но с лошо изпълнение, то нищо няма да се получи. За да имате максимална полза от крема си, то изберете такъв, който да е за вашата кожа. Ако не можете сами да определите кой крем е подходящ за вас, то се консултирайте със служителя на магазина или пък в аптеката. Кажете кои са вашите проблеми с кожата и се доверете на преценката на професионалистите.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За тези зодии победата е по-важна от всичко друго

4 знака, че Вселената те подкрепя в решенията ти

3 признака, че му липсвате, когато сте прекъснали отношенията си

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com