Как щеше да изглежда сериалът "Чернобил", ако беше правен от руснаци

29884
Как щеше да изглежда сериалът "Чернобил", ако беше правен от руснаци

Първи епизод:

Звучи "Калинка". Показват град Припят - едно излкючително ведро и спокойно място, където хората вървят по улиците, пеят, танцуват, а усмивките им не слизат от лицата. Действието се измества към луксозен апартамент, където пожарникарят Василий Игнатенко живее с жена си в разкош. Тя припявайки си "Калинка, калинка, калинка моя!

Сериалът за Чернобил - от "ок" до "другарю" в контекста на съветската реалност

Един от големите плюсове на вдигналия много шум американски сериал "Чернобил" е неговата автентичност при възпроизвеждането на съветска...

В саду ягода малинка, малинка моя!" забелязва през прозореца, че атомната централа в Чернобил гори. Усмихва се в задоволство и буди съпругa си с думите "Ние служим на Съветския Съюз!". Козирува кокетно, докато той весел става от сън и с танцова стъпка поема към служебните си задължения. Вместо сирени, пожарните се движат с високоговорители, откъдето звучат руски маршове. Хората въодушевени излизат от домовете си и цитират на висок глас комунистически лозунги. След, което се събират на "моста на смъртта" под звуците на "Смуглянка".

В близък кадър се вижда едно семейство, което пее "Станем над рекою зорьки летние встречать!". Във финалната сцена от първи епизод, на тайно събрание се обсъждат ползите от инцидента. Пие се водка и се танцува казачок. Горбачов изпраща поздравителна телеграма до министъра на енергетиката. Край на първи епизод.

Втори епизод:

Отново жизнерадостна атмосфера в град Припят под звуците на "Свещенная Война". Горбачов е свикал заседание на което се говори за инцидента в Чернобил като дело на американски шпиони. Всички единодушно се съгласяват, че този инцидент ще обедини народите от Съветския Съюз. Единствено някакъв ядрен физик на име Валери Легасов, който очевидно е прекалил с водката, бива изведен от залата заради неадекватното си поведение.

Съдбата на Валери Легасов - мъжът, разследвал аварията в Чернобил

Съветският ядрен физик Валери Легасов ръководи комисията, която разследва катастрофата в Чернобил. Той е привърженик на прозрачността и...

Дават му аспирин и заедно със зам. председателя на министерски съвет Борис Шчербина заминават към мястото на инцидента, за да разследват защо някои пожарникари позачервили се от топлината, отказват да продължат изпълнението на служебния си дълг и симулират лъчева болест. Междувременно други западни шпиони внедрени в Беларуския Институт по Ядрена Енергетика стартират анти-комунистическа пропаганда и се опитват да всеят паника в обществото, чрез дезинформация. Техни агенти в Припят се представят за съпруги на пожарникарите.

Жените-шпиони атакуват болницата отвън, докато техните колеги внедрени в пожарна безопасност всяват безредици вътре и се събличат голи. За да се избегнат безредици и да се потуши пожарът от дезинеформация, в Припят се изпращат специално обучени милиционери, които извеждат всички от луксозните им жилища, докато артисти от Болшой Театър забавляват гражданите с опера и балет. Започва разследване, което да изясни самоличността на тези капиталистически шпиони, опитващи се да унищожат комунистическите идеали за щастие на цялото човечество.

Във финалната сцена служители на атомната централа в Чернобил се сбиват, защото всички искат да влязат и да решат техническият проблем, а са нужни само трима. "Служим на Съветския Съюз" екзалтирано крещят онези, които са избрани да влязат в подземието под реактора. Отказват премиите си и предлагат да заплатят с лични средства за привилегията, която им е оказана. Край на втори епизод.

КАК ЩЯХА ДА ИЗГЛЕЖДАТ ОСТАНАЛИТЕ ТРИ ЕПИЗОДА НАУЧЕТЕ В SOFIALIVE.BG!

Русия отвръща на удара: Как изглежда нейният вариант на сериала за Чернобил (ВИДЕО)

Нямаше  как руснаците да не отвърнат на "удара", представяйки своя версия, посветена на Чернобил. В случая, обаче е замесено ЦРУ, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com