Как вредим на гръбначния си стълб

2677
Как вредим на гръбначния си стълб
Снимка: iStock/Guliver

Освен наранявания и травми, някои физически действия наистина могат да окажат влияние върху  начина, по който се чувства гърба ви. Има много ежедневни поведения, които могат да доведат до увреждане на гръбначния стълб или дискова херния. Ето основните ежедневни дейности, които вредят.

ТВЪРДЕ МНОГО СЕДЕНЕ

Не е тайна, че седенето на стол с часове не е много здравословно за тялото ви. Това също е доста травмиращо за гърба ви. Ако седите 6-8 часа, без да се раздвижвате, вие натоварвате гръбнака си твърде много. В крайна сметка, това ще започне да променя формата на гръбначния ви стълб и ще причини увреждане на гърба, което може да не може да бъде обърнато.

НЕПРАВИЛНО СЕДЕНЕ

КРАЙ на болката в гърба с тази проста смес!

Болката в гърба може да се появи при всеки човек, във всякаква възраст и по най-различни причини.  Когато работите изправени или ...

Ако ще седите по-дълго време, уверете се, че го правите с добра стойка. Използването на лоша стойка, докато четете, гледате телевизия или дори изпращате текстови съобщения на телефона си, може да доведе до продължително увреждане на гърба и физически промени в гръбначния стълб с течение на времето. Можете да предотвратите болката като работите върху коригирането на стойката възможно най-скоро.

ПОВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

Вдигането на тежки предмети не е шега. Отнема много време, за да тренирате мускулите си да станат по-силни с течение на времето, за да можете да вдигате по-тежки неща, без да се нараните. Но повдигането, дърпането, влаченето и огъването на тежки предмети може да причини много щети на гръбнака и гърба ви. Важно е да направите някакъв ивд разтягане, преди да вдигнете нещо, и да се съсредоточите върху правилните техники за повдигане, за да не се нараните.

ЛОШИ НАВИЦИ ЗА СЪН

Положението на тялото ви, когато спите, както и какъв вид матрак използвате, може да допринесе за болките в гърба. Това може да изглежда трудно за коригиране, тъй като се случва, докато спите, но има неща, които можете да направите, за да намалите напрежението в гърба. Например, можете да спите с възглавница под коленете , за да премахнете натиска от долната част на гърба.

С едно упражнение стяга тялото си и извайвате осанка

Монотонната работа, прекарването на целия работен ден пред компютъра водят до много проблеми. Появяват се проблеми със стойката, кръста...

ПОГРЕШНО РАЗТЯГАНЕ

Разтягането и йогата могат да направят чудеса с цялото ви тяло и дори могат да облекчат болката в гърба ви. Но ако разтягате по грешен начин, можете да рискувате нараняване. Уверете се, че разтягате с експерт или следвате ръководство и едва след това пробвайте сами.

ТЪРСЕТЕ ОБЛЕКЧАВАНЕ НА БОЛКАТА ПРИ НАРАНЯВАНЕ НА ГЪРБА

Ако комбинация от тези ежедневни навици ви е причинила прекомерна болка и напрежение в гръбначния ви стълб, може да се справите с част от неприятните симптоми. Вместо да живеете в мъки, можете да лекувате болките си в гърба и да потърсите незабавно облекчение, като се свържете с експерт възможно най-скоро.

Избягването на болките в гърба може да доведе до по-сериозни наранявания и трайни увреждания, които ще доведат до хронична болка. В по-тежки случаи може да се наложи хирургическа интервенция, за да се осигури облекчение и комфорт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com