Каква е разликата между смартфон и iPhone?

45821
Каква е разликата между смартфон и iPhone?
Снимка: iStock

Потребителите често питат: по какво iPhone се различава от смартфона? Въпросът е наистина интересен, въпреки че е поставен неправилно – все пак iPhone е и смартфон. Просто през последните години името му стана нарицателно.

Смартфон (от английски smart phone, тоест „смарт телефон“) е мобилен телефон, който успешно съчетава функциите на джобен компютър. С него можете не само да се обаждате на приятели, но и да играете игри, да гледате видеоклипове, да слушате музика, да сърфирате в интернет и много други.

За смартфоните и радостта от живота

Може ли един смартфон да ни помогне да се радваме на живота? Разбира се, едно устройство не може да ни прави щастливи, само по себе си....

iPhone е серия смартфони, произведени от Apple.

Каква е разликата между смартфони и iPhone?

Може би първото и най-важно нещо е операционната система iOS. Тази операционна система е интересна с това, че се използва изключително от устройства на Apple, така че няма да я намерите на смартфони или таблети на други производители. Apple усъвършенства операционната си система, така че често работи много по-стабилно от другите операционни системи. Лошото е, че е невъзможно да се инсталира, например, на телефон LG.

Втората важна разлика е малката гама от модели. Така за дълго време Apple пусна само един модел, към който по-късно се присъедини iPhone 5c. Същото важи и за размера на екрана, въпреки че в шесто поколение излязоха наведнъж две устройства – едното с диагонал на екрана 4,7 инча, а второто – 5,5 инча. Огромният избор от устройства, базирани на Android OS - разликата е просто фантастична.

Що се отнася до външния вид, тук няма нищо необичайно. В предишни години Apple можеше да шокира с външния вид на своите устройства, сега това е обикновен смартфон. Разбира се, той се отличава с наличието на скъпи материали, но всичко това неизменно влияе върху цената на устройството. Но отзад има корпоративно лого - отхапана ябълка.

Внимание! Смартфонът може да причини слепота!

Медицинско издание докладва за две жени, изпитали „преходна слепота“, след като са проверявали смартфоните си в тъмното. В ...

iPhone няма слот за карта с памет. Това, може да се каже, че е характерна черта на Apple. Разбира се, винаги можете да изберете iPhone с голямо количество памет, но разликата в цената ще бъде висока.

Някои потребители наричат ​​несменяемата батерия в iPhone като недостатък. Според нас това не трябва да се счита за недостатък. Първо, в повечето съвременни смартфони батерията не може да бъде сменена, и второ, тя издържа 2-3 години, докато средният период на смяна на смартфон е само една година.

Трябва също да се отбележи, че се поддържа само една SIM карта. Вярно е, че в най-новите модели се появи eSIM - поддръжка за виртуална SIM карта.

Що се отнася до всичко останало, включително функции, наличност на приложения, качество на изображението и т.н., тогава в това отношение iPhone не се различава много от другите устройства с Android.

Какво е по-добро? От вас зависи да решите. Можете да отидете до всеки хипермаркет за електроника и да сравните iPhone с друг смартфон, който харесвате.

Изхабявате батерията на телефона си, като правите ТОВА:

Използвате вибрации за известия Вашият телефон, както всеки друг инструмент или устройство, остарява и губи ефективност, колкото повеч...

iPhone също е смартфон, който има свои собствени характеристики.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com