Какви бижута не трябва да носят различните зодии

16243
Какви бижута не трябва да носят различните зодии
Снимка: pixabay.com

Свикнали сме да купуваме бижута на принципа "харесва ми - взимам го", но дали това е толкова безопасно, колкото изглежда на пръв поглед? Всъщност не. Бижутата с камъни имат специална енергия, която или ви подхожда и ви помага в живота, или, напротив, разрушава и разваля щастието. Във ведическата астрология дори има специален раздел, посветен на камъните. Той се нарича ратна, което на санскритски означава "скъпоценен". Именно на ратна ще разчитаме в тази статия.

Овен

Овенът трябва да внимава с всички камъни, които имат зелен оттенък. Вглеждайте се внимателно в камъка, защото дори сред гранатите и сапфирите има варианти със зеленикав оттенък. Отлични бижута за вас ще бъдат червените и кафявите камъни - корал, карнеол, яспис. Обърнете внимание и на жълтите, белите и оранжевите минерали.

Още: В тайник край „Цигов чарк“: Полицията иззе старинни бижута, пафти и наркотици

Телец

Телецът не трябва да купува бижута в оранжеви, рубинени и бели цветове, те ще им отнемат късмета. Ако камъните в бижутата са съвсем малки, не бива да се притеснявате, но се препоръчва да откажете големите. Когато искате да си купите нов аксесоар, обърнете внимание на прозрачните камъни, като диаманти или циркони. Зелените и тъмносините минерали също ще ви подхождат, както и изделията от злато.

Близнаци

Лунният камък, опалът и перлите винаги изглеждат красиви, но това са тези, които трябва да избягвате. Също така е по-правилно да откажете сребърните бижута: те само ще отнемат енергията ви и няма да дадат нищо в замяна. Обърнете внимание на зелените, жълтите, оранжевите и розовите камъни. Те ще ободрят духа ви и ще ви дадат сили. Изумруд, оникс, гранат, топаз, сапфир - тези минерали ще ви подхождат най-добре.

Още: На коя ръка се носи гривна и защо?

Рак

За Раците няма забрани при избора на камъни, защото управляващата ги планета Луна няма врагове. Това означава, че нито едно бижу не е опасно. Но ако търсите аксесоар, който не е прост, но има положително влияние, изберете бижу с рубин, гранат, лунен камък, перла или изумруд. Сребърните бижута са също толкова добър избор, колкото и всички останали.

Лъв

Лъвовете, колкото и да е странно, трябва да изключат диамантите и цирконите от кутията си с бижута. Също така е по-добре да избягвате сапфирите. Подобни царствени камъни изобщо няма да донесат щастие на Лъвовете. Вместо това си купете бижута с рубин, гранат или цитрин. Такива бижута ще добавят енергия и чар.

Още: Тайната за създаване на стилен външен вид с помощта на злато и сребро

Дева

Девата няма да се чувства добре в сребърни бижута с лунен камък, опал и перли. Тези бижута ще ѝ отнемат силата и няма да ѝ позволят да намери щастието. Трябва да обърнете внимание на камъни в зелени нюанси - например оникс и изумруд. Златните бижута с прозрачни минерали като диамант и циркон също ще ви подхождат.

Везни

Злато, повече злато! Това трябва да е мотото ви при избора на бижута. Най-луксозният камък - диамантът - е това, от което се нуждаете. Ако не можете да си позволите такъв вариант, обърнете внимание на белия корал. Но другите бели и млечни камъни само ще ви накарат да се чувствате зле. Избягвайте граната и рубина, те определено няма да ви направят по-щастливи.

Още: Градските бижута Джули и Мартен в динамиката на града (ВИДЕО)

Скорпион

Скорпионите са истински огън! За да не угасите вътрешния си огън, избягвайте да носите бижута със зелени камъни като оникс и изумруд. Като алтернатива, обърнете внимание на сапфир, топаз, червен корал и яспис. Бургундските и рубинените камъни са точно това, което лекарят ви е поръчал.

Стрелец

Стрелците не бива да се спират на златни бижута с диамант или циркон и не бива да носят карнеол, червен корал и червен яспис. Оптимален вариант ще бъдат бижута с топаз, жълт сапфир, лунен камък и перли. Среброто ще ви подхожда много повече от златото, в него ще се чувствате много по-комфортно.

Още: 4 съвета за правилна грижа и почистване на аксесоарите

Козирог

Козирозите винаги се стремят да се сдобият с атрибутите на властта. Те включват най-скъпите бижута. Злато, диамант, сапфир и изумруд - всички те със сигурност ще се появят във вашата кутия за бижута някой ден. Но бъдете внимателни: избягвайте рубин, гранат, перли и червен корал - тези бижута няма да ви позволят да се изкачите по кариерната стълбица и да постигнете желания статус.

Водолей

Водолеите изразяват егото си, като не се притесняват от цветни аксесоари. Бъдете внимателни с разноцветни камъни, а именно червени, жълти, кафяви и променящи цвета си. Вашата идеална палитра ще бъдат камъни в розови, зелени, сини и лилави нюанси. Оглеждайте се за бижута с лазурит, сапфир, розов кварц и изумруд.

Риби

Рибите обичат бижутата и винаги усещат енергията им, така че едва ли са в състояние да направят грешен избор. Но все пак: предупреждението е предпазливост. Изключете от гардероба си с бижута оникс, зелен ахат, диамант и бял корал, избягвайте и златото. Жълтите камъни, като например жълт сарфир или топаз, и среброто с бели или млечни минерали ще са идеални за вас.

И накрая, една важна забележка за всички зодиакални знаци. Ако купувате вече носени бижута с камъни, не забравяйте, че те съхраняват енергията на предишния собственик. Най-чистите минерали (диамант, рубин, сапфир) най-често се отнасят към елемента Огън, като за почистването им е добре да ги задържите над горяща свещ за няколко минути.

Повечето полупрозрачни камъни (карнеол, топаз, аметист) се отнасят към елемента Въздух, те трябва да се поставят близо до отворен прозорец и да се оставят да "проветрят".

Земните камъни обикновено са непрозрачни (яспис, малахит, тюркоаз). Колкото и странно да звучи, трябва да ги заровите в земята за няколко дни, за да се пречистят. Например в саксия с цветя на перваза на прозореца.

Камъните от водната стихия често са преливащи и на слънцето придобиват различни цветове. За да почистите такъв камък, потопете го във вода за няколко дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Как най-лесно става почистването на агнешки чревца

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com