Какво да НЕ очаквате от нарцистичния тип човек

2798
Какво да НЕ очаквате от нарцистичния тип човек
Снимка: iStock/Guliver

По природа хората са различни и имат особености, които ги отличават едни от други. Някои са прекалено слабохарактерни, други – безнадеждни романтици, а трети – жестоки и груби. В ежедневието ни се налага да общуваме с различни типове и не винаги можем да пренебрегнем нещата, които казват или правят за нас. Най-добрият подход е да се научим да разбираме различните типове характери и да знаем кои са слабите им места. Напоследък навсякъде около себе си можем да срещнем нарцистични личности, които буквално могат да ни вгорчат живота, ако им го позволим. Ако пък си имаме вземане-даване с подобен тип човек, е добре да знаем какво можем да очакваме (или не) от неговото поведение спрямо нас.

Благодарност

Помощ, детето ми е нарцисист!

Нарцисизмът не се ползва с добро име. Асоциираме го с егоистични хора, чиято вяра в собствените им грандиозни възможности обикновена е ...

Ако мислите, че подобен тип човек ще бъде благодарен за всичко, което сте направили за него, то грешите. По-добре свикнете с мисълта, че ако правите нещо, то е напълно възможно да не бъде оценено, просто защото нарцисът смята, че всички са му длъжни и трябва да правят това, което той иска от тях. Ако смятате, че подобно отношение би ви наранило, бягайте. Ако ли не, свиквайте.

Извинение

Не мислете, че нарцисът ще осъзнае грешките си и ще дойде да ви се извини заради страданието, което ви е причинил. Подобни типове хора страдат от голямо его и за нищо на света не биха направили първа крачка към сдобряване или изясняване на отношенията. Дори напротив, по-вероятно е да използват техниката gaslighting и да ви накарат да мислите, че вие се причина за всички проблеми и несполуки, след което да признаете вината си.

Съпричастност и състрадание

По-вероятно е да не получите такова отношение. Не забравяйте, че на емпатия са способни хората, които внимават да не наранят чувствата на другите, а нарцисистите определено не спадат в тази категория. Ако преминавате през труден период, по-добре се обърнете към друг човек, който да ви разбере, изслуша и подкрепи. Няма да намерите съчувствие от човек, който страда от нарцисизъм.

Ето кои са най-големите нарциси сред зодиите

Приятел, който поставя нуждите си над другите и има високо ниво на собствена значимост. Дотолкова, че няма да има нищо против да нараня...

Няма безплатен обяд

Нали не мислите, че нарцисистите правят подаръци или услуги просто ей така? Ако смятате, че зад подобен вид действия няма користни цели – грешите. Всяка услуга, която той ви прави, ще трябва да бъде върната. Всеки мил жест също. Иначе рискувате да има безспирно натякване и напомняне, а това може да бъде наистина изморително.

Подкрепа

Ако решите да споделяте проблемите и несполуките си с подобен тип човек, то се пригответе за игнориране. Нарцисът не обича да се занимава с чуждите проблеми, той е прекалено вглъбен в своите собствени. Помнете, че е малко вероятно да получите подкрепа от подобен тип човек.

 

Мислят само за себе си: защо нарцисистите имат лоша памет

Хората с нарцистични черти помнят зле имената на нови познати и друга информация поради факта, че обръщат твърде много внимание своята ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...