X
 
 

Какво да правим, ако банкоматът ни глътне картата

8481 1
photo of Какво да правим, ако банкоматът ни глътне картата
Снимка: Pixabay.com
Лятото е време за почивка, за хубаво прекарване и трупане на приятни спомени. Но животът не винаги е приятен коктейл с чадърче и се случват неприятности - дори във времето ни за почивка, което е крайно несправедливо!

Какво е най-важно за хубавата почивка? Не знаем дали са точно парите, но без тях не може. Понякога обаче забравяме, че има места, на които дебитните и кредитните ни карти са просто украса - хората искат златото в брой! И се налага да теглим - а машините имат навика да се развалят, като развалят и безценната ви карта!

Теглите пари от банкомат с кредитна карта - плащате солена такса

Ето някои полезни съвети към потребителите, предоставени от експертите на Комисията за защита на потребителите (КЗП) какво да правим, ако някой гладен банкомат ни глътне картата или просто не пожелае да даде пари:

Не успях да изтегля пари от банкомата? Какво да правя?

Бандити отнесоха банкомат с багер в Северна Ирландия

Престъпници отнесоха банкомат в Северна Ирландия с краден багер, пише БГНЕС, позовавайки се на BBC. Само за 4 минути, няколко маскиран...

Ако машината не Ви даде банкноти, най-важното е да установите дали трансакцията е отчетена или е била отхвърлена като неуспешна и опитът за теглене не се е отразил върху баланса по сметката Ви.

Как да разбера дали устройството е отчело неуспешната трансакция?

Обадете се възможно най-бързо в кол центъра на банката, която е издала картата Ви. Номерът обикновено е изписан на гърба на картата Ви.

Останалите съвети при проблеми с банкомати - прочетете в Expert.bg!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Банкоматите нарочно гълтат карти. Фактически нищо не може да направите, а трябва банкомата на банката глътнал картата да ви дължи неустойки за всяка секунда престой на картата извън портфейла ви. Според мен банката трябва да ви дължи 0.1% от парите в картата ви за всеки ден в който ви я е задържала.
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...