Какво не трябва да засаждаме до краставиците

30173
Какво не трябва да засаждаме до краставиците
Снимка: iStock/Guliver

През вековната история при отглеждането на зеленчуци от хората беше отбелязано, че някои от тях растат по-добре заедно, а други е по-добре изобщо да не се засаждат наблизо.

Цветята и зеленчуците си помагат да растат и да се развиват, като подобряват и обогатяват почвата, отблъскват вредителите и други насекоми. Това умно засаждане ще ви възнагради с добра реколта.

Много градинари, разполагащи само с няколко акра земя и се стремят да отглеждат колкото се може повече зеленчуци, в резултат на което трябва да засадят най-различни растения много близо един до друг.

Храната, която никога не трябва да консумирате с краставици

Краставиците са неизменна част от менюто ни. Но едва ли предполагате, че съществуват храни, с които те не трябва да се комбинират. Ком...

Ето защо в тази статия ще прочетете изчерпателен отговор на често срещан въпрос:

Какво не трябва да се засажда до краставиците?

Босилек,  кориандър, риган и други ароматни растения не трябва да се отглеждат в близост до краставици.

Най-популярните култури, които растат в оранжерии, са краставиците. Прави впечатление, че те никога не трябва да се засаждат заедно. Краставиците не ги предпочитат толкова, колкото картофите.

В такава среда те изсъхват и стават потиснати. Краставиците обичат влажен въздух и ограничено поливане, което често се прави. Температурата за добра реколта е много по-висока от тази за доматите, така че те не могат да бъдат засадени заедно.

Така краставичките в градината ви ще растат много по-бързо!

Засаждането на краставици не е трудно, просто е необходимо да се следват редица насоки, които правят условията им оптимални за тяхното ...

Две растения, които трябва да избягвате в близост до краставиците, са пъпеши и картофи. Също така не се препоръчва градинският чай да се използва като придружаващо растение до краставиците. Докато градинският чай не трябва да се засажда близо до краставици, риганът е популярно растение за борба с вредителите и може да се използва като спътник. Възможно ли е да се засадят краставици и картофи в близост?

Избягвайте да отглеждате краставици до картофите в градината си, особено при късните картофи. Това не е толкова полезно за краставиците, колкото за картофите. Краставиците допринасят за късната болест на късните картофи, което може да застраши цялата реколта.

Възможно ли е да засадите наблизо тиквички, тикви, пъпеши?

По някаква причина градинарите са на мнение, че не можете да засаждате краставици, пъпеши, тикви и други тиквени семки заедно, защото те ще се конкурират за хранителни вещества, ще опрашват кръстосано и ще повлияят на вкуса на плодовете. Макар че това може да изглежда логично, това не е поради една проста причина: краставиците и другите тиквени семки са различни подвидове. Те могат да имат подобни характеристики, но не могат да се кръстосват.

В същото време все още не винаги се препоръчва да се засаждат краставици до пъпеши и кратуни, особено в много малка градина. Всички тези растения имат подобни врагове на насекоми и комбинирането на два или повече вида в малко пространство ще покани всички местни вредители на виртуален банкет. Въздействието върху грижите за вашите краставици ще бъде по-трудно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com