Какво още можем да измием в съдомиялната?

862
Какво още можем да измием в съдомиялната?
Снимка: iStock/Guliver

Миялната машина се използва основно за миене на съдове. Това обаче не е единствената ѝ функция и можете да измиете в нея и други неща. В следващите редове ще научите какви са те. Можете да бъдете напълно спокойно, те няма да се повредят от миенето.

Пластмасови играчки

Играчките събират много мръсотия, защото през повечето време падат, търкалят се по пода, но и доста често децата си ги слагат в устата. Поради тази причина е важно играчките да бъдат добре почистени. Спокойно ги сложете в съдомиялната машина. Това може да стане със специален препарат и пуснете играчките при висока температура.

Четки за коса

Те са източник на много бактерии, които попадат върху кожата на главата ни. Тях също можете да ги пуснете да се мият, като сложите силен препарат и на висока температура.

Рафтовете от хладилника

Те са от типа скари, които е трудно да измиете, тъй като са широки и не могат да влязат в мивката. Именно тук идва на помощ и машината. Не се чудете повече, а просто ги сложете със следващия цикъл на пране. По рафтовете остават много остатъци от храна, които гният. По този начин се превръщат и в източник на бактерии.

Поставки за моливи и химикали

Можете да измиете и тях, ако има нужда от това. Поставят се в кошничките за прибори. След това добавете дезинфекциращ препарат и пуснете на високи градуси.


Превключватели на пералнята

Те се замърсяват бързо и трудно могат да се изчистят. Не е нужно да се мъчите да ги чистите на ръка. Просто ги сложете с останалите неща в съдомиялната и добавете препарат. Мръсотията с отлаганията ще паднат много по-лесно и бързо.


Различни прибори за баня

Пособията, които използваме за банята, също мога да бъдат развъдник на бактерии. Можете и тях да ги пускате редовно в машината, за да не допускате събирането на мръсотия и на отлагания.

Пинсети, нокторезачки и пили

Пинсети и пили се използват от много жени за разкрасяване. Можете да ги почистите в миялната машина, като отново ги поставите в кошничката за прибори. Всички пособия за грим имат нужда от периодично почистване, а миялната машина е чудесна за това – гореща вода в комбинация с препарат.


Ножици и самобръсначки

Ножиците и самобръсначките също имат нужда от почистване. Тъй като това е трудно да се случи, когато се опитвате да ги измиете на ръка, можете да ги пуснете в миялната машина. Там ще бъдат добре почистени и няма да се мъчите с това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com