Какво се случва с тялото ни когато спрем алкохола

54860
Какво се случва с тялото ни когато спрем алкохола
Снимка: Pixabay.com

Запознайте се с историята на една млада дама, която разкрива как решението да спре алкохола се е отразило на фигурата й. Тя се казва Аса Инглиш и е известна шведска фитнес блогърка, популярна в онлайн пространството като Jelly Devote. Към днешна дата русокосата красавица пленява с тяло с тонизирана мускулатура, но както разкрива самата Аса и снимките, които публикува, тя невинаги е изглеждала толкова перфектно.

"Преди години излизах и се напивах с приятели 3-4 пъти седмично, а днес не пия повече от чаша или две шампанско веднъж на една-две седмици", пояснява Аса, като признава, че към момента, когато е приемала безразборно количество алкохол, килограмите й са стигнали до притеснителните 75. Решението й да откаже алкохола е от преди шест години, когато е на 21, пише fakti.bg. А причината да го направи и изцяло да промени хранителните си навици е снимка по бански, която й отваря очите за начина, по който изглежда.

Никога не пийте вода в самолета, защото...

Повечето хора очакват с нетърпение раздаването на храни и напитки по време на полет. За съжаление обаче предлаганото не е особено безоп...

Мнозина не си дават сметка, че алкохолът е доста калоричен. За справка 1 грам алкохол съдържа 7 калории, докато 1 грам протеин или въглехидрат - 4. Освен това калориите от алкохола са не само празни, тоест не носят никакви хранителни вещества необходими на тялото ви, но и блокират изгарянето на мазнините. Причината е, че можем да съхраняваме хранителни вещества като белтъчини, въглехидрати и мазнини в нашето тяло, но не можем да съхраняваме енергията от алкохола. Така че тялото се опитва да се очисти от него и то приоритетно. Всички други процеси, включително абсорбиране на хранителни вещества и изгаряне на мазнини, се прекъсват.

Аса разкрива, че след като е спряла алкохола е отслабнала драстично.

"Разбрах, че нощният живот не е за мен. Чувствам се по-щастлива с маратонки в парка, отколкото на токчета в клуба. Предпочитам да пия протеин и смути, отколкото да разливам шампанско в нощно заведение и това си личи", споделя Аса.

В един момент обаче е отишла от едната в другата крайност и е тежала само 45 килограма. Обаче точно когато е на път да се сблъска с ужаса, наречен анорексия, тя открива фитнеса.

"Влюбих се в него от пръв досег", категорична е красавицата.

Вижте защо яйцата експлодират в микровълнова печка

Преди много години, един посетител на ресторант влъзъл в кухнята и поставил яйце в микровълновата печка, което избухнало. Експлозията б...

Днес шведката признава, че не знае колко точно тежи, защото отдавна е спряла да се мери. Просто е разбрала, че цифрите върху кантара въобще не са критерий за това дали изглежда добре, или не.

"Важното е как се чувстваш, колко си жизнен, колко енергия имаш!", категорична е дамата. Тя също така споделя, че трансформацията й е повлияна и от решението й изцяло да промени хранителния си режим. Спряла е преработените храни, отказала е бялата захар и залага на балансирано хранене.

"Позволявам си понякога да се поглезя с донът, но след него ще изям зелена салата. И това е по-скоро награда, а не основата, от която е изградено менюто ми", допълва тя.

"Нищо не се получава без спорт!", категорична е Аса. "Той забързва метаболизма и спомага да горите калории, дори когато сте в покой. А и нищо не повдига духа, и тялото като него", споделя 27-годишната шведка и пояснява, че тя тренира поне пет пъти в седмицата.

"Ако нямате време за ходене до залата, тренировка и прибиране обратно, може просто да тренирате у дома. Аз тренирам главно вкъщи", разкрива Аса.

Цигарите и алкохолът са най-големите наркотици

Алкохолът и тютюнът са най-опасните субстанции за здравето на цялото население на Земята – те отнемат повече животи, отколкото вс...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com