Какъв тип БАНИ да правите, ако имате проблеми или болежки в тялото

2669
Какъв тип БАНИ да правите, ако имате проблеми или болежки в тялото
Снимка: https://pixabay.com

Още от малки знаем, че кисненето във вода има различни ползи за здравето ни. Нашите баби са използвали най-различни методи, билки и природни средства, за да укрепят имунитета си. Най-често тези бани се използват, когато имаме проблеми или възникнал дискомфорт в долната част на тялото, не са рискови и дори се препоръчват от лекарите. Ето няколко примера за подобни бани:

Баня със солена вода

Изсипете овесените ядки във ваната, за да си гарантирате прекрасна кожа

Овесените ядки имат положителен ефект върху кожата. Когато се използват, кожата става гладка, овлажнена, сърбежът се успокоява и много ...

Солта има силно антибактериално свойство и затова можем да я използваме и за лечебни цели. Баните със сол се практикуват при симптоми като хемороиди, сърбеж и т.н. Набавете си четвърт чаена чаша сол, която да добавите към вана с максимално допустимата топла вода, която тялото ви може да издържи. Стойте във ваната, докато водата не изстине или колкото можете да издържите, но е препоръчително поне 30 мин., а най-малко – 15.

Билкова баня

Билковата банята е особено подходяща за жени, които наскоро са родили своите отрочета. Това, което ще ви е необходимо, е 1 чаена чаша нерафинирана морска сол; лавандула, бял равнец, невен, лайка, уич хейзъл – по 60 г от всяка билка. Смесете всички съставки и ги разделете на няколко части в торбички. Когато решите да ги ползвате, пуснете една торбичка в топла вана и изчакайте, докато се разтвори.

Маслена баня

Ето защо не е добре да си взимате вана в хотелска стая

Банята в хотела е също толкова опасно място, колкото всяко друго обществено място. Бактерии, гъбички - всички тези заплахи при недостат...

Тук става въпрос за вана с етерични масла. Те освен че могат да подобрят здравословното ни състояние, имат и успокояващ ефект, а и ухаят чудесно. Те могат да помогнат за различни интимни заболявания. Набавете си половин чаена чаша английска сол, 2 супени лъжици хлебна сода, 1 супена лъжица зехтин, 8 капки етерично масло от лавандула и същото количество от маслото от лайка. Като за начало смесете содата и солта, а след това прибавете маслата и разбъркайте добре. Добавете в топлата вана, изчакайте да се разтворят и постойте във ваната поне 15 мин.

Баня с боровинки

Боровинките са много полезни за пикочните пътища, като банята с тях може да помогне именно при такива проблеми, както и при наличието на хемороиди. Боровинките имат благоприятно влияние и върху проблеми с храносмилателната система, диария, запек и др. За да си приготвите лечебна баня с боровинки, набавете си 2 супени лъжици сушени листа от боровинка, добавете чаша вода и оставете на котлона да заври. След което прибавете отварата към горещата ви вана. Препоръчително е да останете в нея поне 20 мин или до изстиването на водата. Ще усетите отпускащо и успокояващо действие, която и лечебна баня да изберете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com