Канада сложи първата си вендинг машина за марихуана

22755

Канада официално последва стъпките на САЩ и инсталира първата вендинг машина за медицинска марихуана на своя територия. Това стана във Ванкувър, пише вестник „Индипендънт”.

Вендинг машината е инсталирана в местен диспансер, който е известен под името BC Pain Society. За разлика от подобна машина, която беше инсталирана в Колорадо обаче, канадската няма идентификационна система. В Колорадо е направена такава, за да е сигурно, че клиентът действително ползва марихуана с медицински цели. А тази във Ванкувър действа на принципа на обикновената вендинг машина – пускаш съответните пари в слота и получаваш избрания продукт.

Пицария във Ванкувър предлага пица с марихуана

За клиентите на канадска пицария да се „окажат на седмото небе от щастие“ е нещо напълно осъществимо в буквални я смисъл. ...

По думите на Чък Варабьоф, който е член на BC Pain Society, няма нужда от идентификационна система – за целта ще има отговорник от персонала на диспансера. „Редовните ни пациенти знаят от какво имат нужда и могат да го получат бързо”, казва Варабьов.

Въпреки че изсушената марихуана не е одобрено лекарство в Канада, вече има съдебни решения, които позволяват ползването ѝ, ако е предписано и одобрено от лекар. В САЩ има над 2,5 млн. регистрирани потребители на марихуана с медицински цели, докато в Канада са само 37 хи. души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Името на кого носи международното летище в Атина?
Името на кого носи международното летище в Атина?

Международното летище на Атина „Елефтериос Венизелос“ е най-голямото в Гърция и е известно с постоянните си инвестиции в иновативни...