Кавалерите будят подозрения в жените

7891
Кавалерите будят подозрения в жените

Традиционните кавалерски жестове предизвикват подозрение в 21-и век, защото вече са голяма рядкост. Това твърди британско изследване, цитирано от БГНЕС. Нарастващата женска еманципация означава, че „рицарят на бял кон” е отдавна остаряла фантазия. По-скоро днес на дневен ред стои „бизнесменът в бял Mercedes”, а това в голяма степен обезмисля и думата кавалер.

Модни експерти твърдят, че стандартите са се понижили относно нормата за поведение на мъжа, така че жените са подозрителни към жестове, които някога били смятани за учтиви и любезни. Изследването установило, че 82 на сто от жените предпочитат да плащат вечерята си на първа среща, а 52% заявили, че биха били щастливи да платят цялата сметка.

Белгиец разбрал след 20 години, че съпругата му е била... съпруг

Хората казват, че никога не можем да познаваме някого перфектно, че всеки ден научаваме по нещо ново дори за най-близките си познати, п...

"Стандартите за поведението на мъжете се понижиха в последните години. Всеки жест на кавалерство от джентълмен отключва защитна реакция при жените и се възприема с директно подозрение", заяви Марк Хол от сайта Socked.co.uk, който предлага онлайн съвети за етикета.

Мъж, който види жена да крета с тежки пазарски чанти на улицата, трябва да помисли два пъти преди да й се притече на помощ, защото 89% от анкетираните заявили, че не биха приели предложение за помощ. А сцената, в която загриженият мъж слага палтото си на раменете на съпругата или приятелката си, изглежда вече съществува само в холивудските романтични комедии. Цели 78% от анкетираните заявили, че не биха приели подобен жест дори в студен ден.

Редактор: Надежда Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com