Кемтрейлс? Какво представляват следите от самолети в небето

20270
Кемтрейлс? Какво представляват следите от самолети в небето
Снимка: iStock

Изкуствените облаци в небето

Наблюдавали ли сте някога самолет да прекосява чистото синьо небе? Понякога е много лесно да видите маршрута, по който е минал самолетът, защото той оставя зад себе си бели ивици на небето. След известно време те избледняват и изчезват. Мислим си, че тези бели ивици са нещо като изкуствени облаци. Всъщност те се наричат инверсионни или кондензационни следи.

Как се появяват следите в небето?

Самолетните двигатели произвеждат отработени газове точно както и двигателите на автомобилите. При самолетите тези газове са много по-горещи. Когато газовете излязат извън самолета, те влизат в съприкосновение с въздуха, който е много студен на тази височина. Това води до образуването на пара. Студеният въздух причинява кондензацията на парата. Това означава, че парата се превръща в малки водни капчици или ледени кристалчета преди окончателно да се изпари. Точно тази кондензирана пара и смес от ледени кристалчета създават следите, наподобяващи облаци, които виждаме в небето.

Румен Радев обеща да проверява кемтрейлс, ако се наложи (Видео)

Ако опасенията за кемтрейлс се засилят сред населението, то "можем да организираме една проверка". Това става ясно от думите на кандида...

Небесни съобщения и фигурки

Ако сте гледали авиошоу, може би сте забелязали, че самолетите изписват съобщения или рисуват фигурки в небето, които наподобяват облаци. Това също ли са инверсионни следи? Не съвсем…

"Небесните писатели" използват малки самолети, разполагащи със специални машини за пушек, които изписват думи, видими от земята. Машините за пушек обикновено се състоят от контейнери под налягане, пълни със специално масло. Пилотът натиска бутон, след който машините разпръскват маслото върху горещата система за изгорели газове на самолета, където то изгаря бързо и създава облаци от плътен бял пушек. Пилотите трябва да се научат как да летят по специални модели на движения и да управляват машината за пушек внимателно, за да успеят да изпишат четливо посланията в небето.

Изкуството на писане в небето

Как да се предпазим от кемтрейлс?

Терминът „кемтрейлс“ (на английски chemtrails – химически следи) се отнася конкретно към въздушни следи, за които се ...

"Небесните писатели" имат своите тайни. Много малко са пилотите в света, които умеят да изписват четливи послания в небето. И те пазят тайните за себе си или ги предават само на наследниците си. В повечето случаи те са част от семейството.

Едни от най-прочутите пилоти на планетата с това умение са Стив Оливър и съпругата му Сюзан Асбъри-Оливър. Те са превърнали умението да се изписват думи в небето в истинско изкуство. Писането на четливи съобщения на хартия изисква уверена ръка, писането на съобщения в небето изисква увереност във всичко. За да се получи съобщение в небето, самолетът трябва да е на минимум 3 км над земята, да прави лупинги, да се издига и слиза като "влакче на ужасите", а през това време изпуска дим, с който се изписват плътни бели букви. Това е скъп процес - цените започват от над 5000 долара. Най-често се изписват рекламни съобщения, романтични предложения за брак, послания. Подобни реклами са правили Pepsi и цигарите Lucky Strike.

Началото на “небесните послания”

Да се изписват съобщения в небето (skywriting) не е нещо ново. Т.нар. "писане в небето" е изобретение на британски пилоти след Първата световна война, вероятно през 1920 г. Днес пилотите, които пишат в небето, се възползват от сателитната навигационна система, за да програмират съобщенията още преди полета за по-голяма точност.
Тази дейност е развита най-добре в САЩ, страна, в която рекламата и маркетингът достигат най-високи достижения. Но това може да се промени. Във Великобритания тази дейност беше забранена със закон през 1960 г. поради опасност от политическа пропаганда. Едва през 2020 г. този закон е отменен и оттогава изкуството на "писане в небето" започна да се възражда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com