Киселото мляко може да ни помогне в борбата с бръчките и изтощената коса

5660
Киселото мляко може да ни помогне в борбата с бръчките и изтощената коса
Снимка: Thinkstock/Guliver

Киселото мляко е много полезна и здравословна храна. То се отразява много добре на нашия организъм поради съдържащите се в него цинк, калций и витамини, като подобрява работата на стомашно-чревния тракт, намалява риска от появата на остеопороза или сърдечни заболявания и се грижи за здравината на нашите кости и зъби.

То е много предпочитан продукт от жените и в козметичните процедури. С киселото мляко те поддържат кожата на лицето и косата си, защото то изглажда бръчките и подхранва изтощената коса. Какви маски можете да си направите с кисело мляко ли?

Ето как да разберете дали киселото мляко е истинско!

Киселото мляко е една от най-полезните традиционно български храни. За съжаление, на пазара все по-рядко може да се намери натурално ки...

Известно е, че киселото мляко със своето антибактериално действие се отразява много добре за подхранване и почистване на лицето. То има способността да се бори с различни кожни проблеми, като акне и различни кожни възпаления, а освен това и много добре хидратира кожата, като така я предпазва от загрубяване, лющене и изсушаване. Тези мудействия забавят стареенето ѝ и премахват фините бръчки. Така ще се наслаждавате на мека, свежа, здрава и еластична кожа и ще изглаждате добре.

Ако не се ползвали досега млякото, за да се разкрасите, ви предлагаме две маски, които можете да приготвите у дома.

Първата съдържа 1 чаена лъжичка мед, 1 супена лъжица кисело мляко и половин краставица. Пасирайте тази смес, нанесете я на добре почистеното си лице и я оставите да попие и да изсъхне. След това измийте добре с хладка вода.

Друга рецепта за красива кожа е тази от 3 супени лъжици кисело мляко, 1 чаена лъжичка мед, 1 белтък и сока от половин лимон. Смесете добре съставките и нанесете сместа върху лицето си. Оставете я да действа 15 минути и измийте с хладка вода.

Доказано: Това е най-добрата закуска за сваляне на кръвното

Напълно заслужено киселото мляко се счита за най-здравословния млечен продукт. То подобрява храносмилането, премахва мастни натрупвания...

Маски за лице можете да приготвяте и с банан, кафе или какао, в зависимост от типа на кожата ви.

Киселото мляко е много полезно и за тънката и изтощена коса. Освен това то ще ви помогне да се отървете от пърхота и ще предотврати заплитането на краищата ѝ. За целта можете да го използвате вместо балсам или да си направите маска. Единият вариант е към половин чаша  кисело мляко, да добавите по 1 супена лъжица мед и ябълков оцет и да нанесете маската върху косата си. Оставете я да действа 15 минути и след това я измийте по обичайния начин.

Друг вид маска, която ще подхрани косата ви, съдържа 1 жълтък и 6 супени лъжици кисело мляко. Нанесете тази смес в корените и покрийте с шапка за баня или найлон и оставете да действа 20 минути и след това измийте със шампоан. Така косата ви ще стане жизнена и по-здрава.

 

Как да си направим кисело мляко

Хубаво би било да си надоите млякото сами или да си намерите наистина прясно мляко (не от магазина, а от онези добри баби и дядовци, ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...