Кога е най-подходящото време да се претеглите

1741
Кога е най-подходящото време да се претеглите
Снимка: Vidmir Raic / Pixabay

Качването на кантара може да бъде редовна част от живота на много хора, независимо дали става дума за следене на напредъка в отслабването, поддържане на здравословно тегло или просто за осъзнаване на собственото тяло. Моментът на претегляне обаче може да повлияе на цифрите на кантара. И така, кога е най-подходящото време да се претеглите?

Идеалното време за претегляне е сутрин, след като се събудите и преди да ядете или пиете каквото и да било. Това е така, защото организмът ви е в относително гладно състояние след нощния сън и не е повлиян от храна или напитки, които биха могли да повлияят на теглото ви. Постоянното претегляне по едно и също време всеки ден дава възможност за по-точна оценка на тенденциите в теглото ви във времето.

Друга причина, поради която често се препоръчва сутрешното претегляне, е, че то помага за установяване на постоянна рутина. Като се претегляте по едно и също време, елиминирате потенциални променливи, като например колебания в храненето, задържане на вода или дрехи, които биха могли да повлияят на цифрите на кантара. Тази последователност позволява по-точно отразяване на действителните промени в теглото ви.

Лекар посочи 6 причини за наддаване на килограми

Струва си да се отбележи, че теглото може естествено да се колебае през деня поради фактори като прием на храна, задържане на вода, храносмилане и физическа активност. Претеглянето по-късно през деня може да доведе до по-високи стойности на кантара поради тези колебания, които може да не отразяват точно истинското ви тегло. Затова често се предпочита сутрешното претегляне, за да се сведат до минимум тези потенциални смущаващи фактори.

Освен това е важно да помните, че числото на кантара е само един от показателите за цялостното здраве и благополучие. Фактори като състав на тялото, мускулна маса и общо ниво на физическа подготовка не се отчитат само от теглото. Включването на други показатели, като телесни мерки, снимки на напредъка или как ви стоят дрехите, може да даде по-цялостна представа за вашия напредък.

Какви килограми трябва да сте според възрастта?

И накрая, от решаващо значение е да подхождате към претеглянето със здравословна нагласа. Теглото може естествено да се колебае в определени граници, дори и да спазвате балансирана диета и рутинни упражнения. Вместо да се фиксирате върху цифрите, съсредоточете се върху цялостното си благосъстояние и върху това как се чувствате физически и психически. Не забравяйте, че теглото е само една част от пъзела.

Изводът е, че най-доброто време да се претеглите е сутрин, след събуждане и преди да консумирате храна или течности. Това дава възможност за по-постоянно и точно измерване на теглото ви във времето. Важно е обаче да помните, че теглото е само един от аспектите на цялостното здраве и е важно да дадете приоритет на балансирания начин на живот и на това как се чувствате, а не на числото на кантара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com