Когато амулетът носи проклятие: Какви сувенири е опасно да се носят от чужбина

8894
Когато амулетът носи проклятие: Какви сувенири е опасно да се носят от чужбина
Снимка: Amaefule / Pixabay

Известни експерти по въпросите за талисманите и амулетите изброиха сувенири, които трябва да се въздържате да си купувате, и дадоха примери за безобидни, неутрални подаръци.

Турция и Египет, които посрещат милиони туристи на година, са доволни от финансовите средства, които се вливат в хазната, от щастливите чужденци, полидели по екзотичните сувенири на тези култури. Ориенталските базари очакват допълнителен доход от тези, които обичат загадъчното, мистериозното и са готови да платят много за малък талисман. Без да искат могат да си навредят, купувайки подобен уж полезен предмет.

Кой е вашият амулет, който ще ви направи богати според зодията

Всъщност всеки зодиакален знак се свързва с амулет, за да привлече богатство под всякаква форма. Ако сте Овен Ключовете ще отворят вр...

Как, бягайки от една болест, да не хванеш друга? Факт е, че екзотичните фигури и писма от горещи страни могат да донесат неприятности на човек. Точно затова експертите назоваха сувенирите, които трябва да се въздържате да купувате от чужди страни, и дадоха примери за безобидни, неутрални подаръци, които няма да навредят никому.

Те са убедени, че определено не си струва да носите фигури на различни същества, божества и маски от чужбина и за това има логично обяснение.

Всяка нация има своя традиция, свои духове, богове и божествени сили, които й помагат. Ако не се придържате към конкретна традиция и не сте професионална магьосница или магьосник, тогава определено не трябва да поставяте такива фигури и маски в домовете си, предупреждават експертите.

Дори привидно безопасен Хотей - богът на богатството, символ на забавлението и просперитета - може да ви донесе всякакви неприятности и всичко това, защото най-вероятно не сте свързани с японската митология и съответно това може да ви повлияе негативно.

Символи на късмета в дома

Суеверни или не, всеки иска малко късмет в живота си и в дома си. Въпреки че много традиционни съвети вече са надживели своята полезнос...

Африканските маски, предупреждават езотериците, много често са обитавани от духове, така че влиянието на тези духове върху вас и вашето семейство и приятели може да бъде непредсказуемо.

Различни същества, изображения, красиви фигурки, закупени в чужбина и чиито значения не знаете, може да съдържат определена енергия от традиции, които не познавате и изобщо не разбирате как може да работи това. Ето защо, ограничете се до такива подаръци като безопасни магнити, календари и снимки с района, където сте отседнали и почивали, препоръчват езотериците.

Изключително опасни са и фигурките на египетски скарабеи, които имат на гърба си надписи с йероглифи. Дори самите търговци не могат да ги разчетат. Никой не знае какво е заклинанието, което е записано там и какво може да ви донесе то.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com