Кои цветя носят късмет, пари и щастие

45365
Кои цветя носят късмет, пари и щастие
Снимка: iStock

Цветята присъстват в интериора на всеки дом. Те го правят по-уютен, красив, внасят много стил и хармония и внасят положителна енергия във всяко кътче от него. С тях украсяваме стаята, дневната, кухнята и дори и банята, а през лятото откритите балкони и тераси се превръщат в истинска цветна градина, наситена с много цветове и аромати. Може би не знаете, но освен свежест и красота, някои от цветята имат силата да привличат пари, любов, късмет и щастие. Днес ще ви разкажем кои са те и как ще ви помогнат да бъдете успешни и щастливи.

Бамбукът на щастието, известен повече като Драцена Сандериана, се смята за символ на благополучието и успеха и доброто финансово положение. Ако сте млад предприемач и искате бизнесът ви да потръгне и да пожънете големи успехи, то не пропускайте да поставите това цвете в офиса си. За да привлечете чрез него парите, е добре да го завържете с наниз от монети, златиста или червена панделка. Редом с него  ви съветваме да поставите и бугенвилията, защото тя е оръжието с което ще спечелите пари, а за да привлечете повече клиенти си отглеждайте мента. Така освен, че бизнесът ви ще процъфти, но и офиса ви ще ухае и ще изглежда добре.

Най-полезните саксийни цветя за здравето

Цветята красят различни кътчета от нашия дом. В кухнята, в дневната или в спалнята, зад всеки прозорец наднича саксия с различно цвете....

Най-добрият начин да привлечете парите към себе си е да отглеждате в дома си Дървото на парите (или Дървото на живота). Защо ли? Името му подсказва това, че в него се крие сила, чрез която  ще се сдобиете с пари и богатство. Според вярванията, трябва да заровите в саксията монети, а ако същевременно цветето започне да цъфти, то богатството със сигурност ще ви споходи.

Сред цветята, които отглеждате, трябва задължително да присъстват мушкатото, азалията и бегонията, защото се вярва, че мушкатото носи изобилие, азалията е символ на щастие и дълголетие, а бегонията ще донесе успех във всичките ви начинания.

За да привлечете успеха и късмета в дома си, изберете цитрусово дръвче, драцена или орхидея за своята дневна, а ако изберете китайската роза или оксалиса, то в дома ви ще царят страст и любов.

Фикусът е много разпространено стайно растение, което внася уют, комфорт и късмет. Според поверията той е пазител на домашното огнище и носи късмет както на бременните жени, така и на жените, които все още нямат деца, за да заченат.

15 стайни растения, които ще озарят спалнята ви

Оказва се, че стайните растения могат не само да разкрасят дома ви, но също така могат да намалят вредните влияния, пренасяни във възду...

Спатифилиумът е още едно цвете, което ще внесе щастие в дома ви. Вярва се, че той помага на жените да намерят своя спътник в живота, а на тези, които вече са го открили – да станат майки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com