Кои цветя са подходящи за спалнята - осигурете си здрав и спокоен сън!

4474
Кои цветя са подходящи за спалнята - осигурете си здрав и спокоен сън!
Снимка: iStock

Независимо дали за разкрасяване, пречистване на въздуха, ароматизиране или внасяне на добра енергия, да имате растения в спалнята си е не само възможно, но и целесъобразно.

1. Лавандула

Много подходяща за релаксация, тя придава силно настроение на помещението благодарение на прочистващите си свойства. Свързва се с изцеление и спокойствие, може да се отглежда в малки саксии - обаче изисква много естествена светлина.

2. Дърво на щастието (Аралия Минг, Polyscias fruticosa)

Аралията е известна с това, че задържа енергията на семейната двойка – ето защо е идеална за поставяне в спалнята. Средство за укрепване на романтичната любов, дървото на щастието винаги се засажда в два разсада: мъжки и женски, но в една саксия.

3. Филодендрон

Нуждае се от поливане само веднъж седмично и обича непряка светлина. Тъй като имат големи листа, филодендроните са склонни да губят влага по-лесно, като по този начин подобряват влажността на околната среда около тях.

4. Мирна лилия (Spathiphyllum wallisii)

Мирната лилия е лесна за грижи и изисква малко светлина, което я прави идеална за стаи с малки прозорци. Тя е естествен освежител на въздуха, тъй като може да повиши влажността с 5%.

Цветята, които живеят добре дори и на тъмно и сенчесто място вкъщи

5. Драцена, Мечът на Свети Георги (Dracaena trifasciata)

Едно от най-универсалните стайни растения, Мечът на Свети Георги също филтрира токсините от въздуха, освобождавайки кислород. Драцената се адаптира добре във всеки ъгъл, независимо дали в задния двор или на закрито. Издържа дълго време, не изисква много грижи и живее добре на частична сянка.

6. Хлорофит (Chlorophytum)

Хлорофитът се препоръчва за вътрешна среда, тъй като пречиства въздуха. Това растение абсорбира миризми и дим и поддържа нивата на кислород в околната среда много високи, което помага за подобряване на съня.

7. Еластичен фикус (Ficus-elаstica)

Лесен за поддръжка, спомага за пречистване на въздуха. В допълнение, външният вид на листата с нюанси на лилаво е много очарователен.

8. Алое вера

Един от най-добрите видове по отношение на качеството на въздуха. Неговите детоксикиращи и противовъзпалителни свойства помагат за елиминирането на химикалите, присъстващи в почистващите препарати.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

9. Фикус-лира (Ficus lyrata)

Тъй като има тънко стъбло, фикусът-лира, поставен в саксия, е добър вариант за спални. В идеалния случай трябва да е близо до прозореца, но не прекалено, тъй като се нуждае от дифузна светлина, за да се развива.

10. Гардения

Идеална за тези, които не могат да заспят бързо, гарденията облекчава безпокойството и подобрява качеството на съня, тъй като ароматът й има седативен ефект. Също така това очарователно цвете е идеално за декор на спалня с белите си венчелистчета и лъскави листа.

11. Епипремнум (Epipremnum aureum)

Това е див вид, нуждае се от малко почва и в неголяма саксия вече дава приятен резултат. Той расте бързо, лесен е за грижи и има много предимства, като пречистване на въздуха. Токсичен е за животните, затова го поставете на безопасна височина.

12. Бръшлян

Бръшлянът е един от най-добрите варианти за хора, които страдат от респираторни проблеми. Той абсорбира опасни токсини, които могат да присъстват във въздуха - като формалдехид и бензен. Намалява количеството мухъл в околната среда, действа като пречиствател.

Създайте хармонична спалня на мечтите

13. Камедорея

Тази малка палма е очарователна и е чудесен избор за декориране на добре осветена вътрешна среда, но с дифузна светлина. Помага за филтрирането на въздуха.

14. Американска папрат

Това растение е натурален овлажнител на въздуха. Адаптира се добре в жилища с малко вентилация, стига да са добре осветени. Нуждае се от често поливане.

15. Хризантема

Хризантемата може да пречисти въздуха и да помогне за елиминирането на тютюневите вещества. Идеалното е да стои близо до прозореца, тъй като се нуждае от пряка светлина. Не мокрете листата й!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com