Кои храни не трябва да ядеш на плажа?

3433
Кои храни не трябва да ядеш на плажа?
Снимка: Getty Images/Guliver

Топлината и влажността на плажа са преките виновници за хранително отравяне, нещо, което може да развали не само един прекрасен почивен слънчев ден, но и цяла ваканция. Организация на потребителите и ползвателите предупреждава за тази опасност и тежестта на последствията подобрени чрез обезводняване. Комбинацията от висока температура, органични отпадъци, влажност и време може да доведе до разпространението на бактерии, които са вредни за тялото.

Това са 5-те храни, които никога не трябва да ядете на плажа: 

Тортила

„Трябва да избягваме всичко, което съдържа яйца, които не са варени“, обяснява Мария дел Мар Силва, диетолог със специалност фармация, специалист по нарушения на храносмилателната система, непоносимост, хранителни алергии и клинично хранене. Въпреки че може да се смята, че омлетът е извън всякакво подозрение, съдържащото се в него яйце трябва да е напълно втвърдено .

Тъй като е протеинова храна, тя има голямо микробно натоварване, което означава, че може да бъде замърсена много лесно и я прави податлива на причиняване на хранителна инфекция като салмонелоза . Това състояние причинява симптоми като диария, гадене, повръщане, главоболие, неразположение и мускулна болка. По време на празниците няма нищо желано.

Много ВНИМАВАЙТЕ с тези продукти – причиняват хормонален дисбаланс

За съжаление в съвременния свят все повече хора страдат от хормонални нарушения. Експерти дори твърдят, че почти всеки има малка степен...

Майонеза

За да се възпрепятства разпространението на бактерии, храната трябва да се държи под пет градуса по Целзий или да е достигнала поне 65 градуса по време на приготвянето. Майонезата не отговаря на нито един от тези стандарти, което я прави една от най-опасните храни, които да вземете на плажа.

Обелено твърдо сварено яйце

Ще отнеме няколко минути в контакт с черупката или месните продукти на открито, за да се замърси яйцето...

Млечни продукти

Храните, които столетниците най-често консумират

По света има не малко хора, които успяват да доживеят до 100, а дори и повече години. Техните диети имат нещо сходно помежду си. За да ...

Въпреки че имат преносим хладилник, млечните десерти със сметана и сметана са податливи на разваляне.  Освен че представляват риск за здравето, те просто биха били по-кисели, с неприятен вкус. В случай на затворени кисели млека, ако имате хладилно пространство, това е много добър вариант за консумация на плажа поради ползите му на чревно ниво (поради пробиотичната му природа). 

Месо и риба

Месото друга "класика" на плажа, която не се препоръчва. Както яйцето, така и самото месо са рискови продукти . Що се отнася до рибата, тя е най-добра под формата на консерви, макар че, ако са оставени на стайна температура, сините риби като риба тон, скумрия и сардини могат да произведат хистамин, предизвиквайки алергична реакция.

А коя е перфектна храна за плажа?

"Най-добрият вариант е винаги да носите плодове. За предпочитане в хладилник с лед", подчертава диетологът. Тази храна, освен че е безопасна поради своите свойства, е силно препоръчителна и в гореща среда като плажа. Голям процент от плодовете е вода, което помага на тялото да си възвърне хидратацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com