Кои модни трендове от изминали години се завръщат?

8956
Кои модни трендове от изминали години се завръщат?
Снимка: Victoria_Borodinova / Pixabay

Модата е стил и начин на живот. Тя върви по пътя на своето естествено развитие, но и често възражда стари и позабравени трендове от близкото минало и от отдавна отминали епохи. Много от модните тенденции, решения и детайли днес са отдавна забравени стари. Ето кои са моделите, които откраднахме от миналото и смело разходихме в бъдещето.

1.       Яка викториански стил

Яките във викториански стил са наследени от стари времена. Викторианският стил бележи периодите на финансово благосъстояние в Англия, поради което се отличава с лукс и пиршество на детайлите и с богатство от дантели и бродерии. Носи името на кралица Виктория. Характерни за яките във викториански стил е, че са стоящи, обемни и с впечатляващата големина. Както в миналото, така и днес, бродерии, дантели и пищни декорации красят тези яки и ги превръщат в бижута, подчертаващи нашата уникалност.

2.       Корсет

Той е другата дреха, открадната от викторианския стил, пренесена през вековете и останала модерна и до днес. Естествено видът му се променя, съвременните модели са много по-удобни и не са толкова стегнати и притискащи фигурата, но по отношение на визията част от тях са съхранили характерното пиршеството на материи, детайли и украса.

3.       Чехли – мюли

Мюли са така наречените чехли – елегантни обувки със затворени пръсти и отворена пета. Моделът, известен от 17-ти век, и до днес продължава да бъде на гребена на модната вълна, макар че се трансформира леко, за да бъде по-удобен и по-привлекателен. Днес на пазара е налично разнообразие от чехли, решени в различни цветове, дизайн, украса и материи.

10 модни зимни тенденции, в които ще се влюбиш

Модата е настроение, стил, начин на живот. Тя прави деня по-пъстър, по-красив. През топлия сезон дамите трескаво търсят последните модн...

4.       Мини пола от велур

Създадена през 70-те години, устояла през времето, днес полата с ултра къса дължина, решена от велур, е също толкова модерна, както е била през 70-те години на миналия век.

5.       Висока талия

Модерните и днес дънки, клинове и панталони с ултра висока талия всъщност са позабравен стар тренд. Те ни връщат към 80-те години на миналия век, когато на модната сцена се появяват дънките със свободна кройка и висока талия, известни като "mom jeans".

6.       Роклите с паднали рамене

Какво трябва да носи модерният мъж – съвети

Жените може да са най-изпълнителни по отношение следене на последните модни тенденции, но това съвсем не изключва мъжете като любители ...

Един от най-носените модели рокли през лятото – тези със свободни кройки, обем и дължина до земята, с паднали рамене, разкриващи женствеността и красотата на дамите, са моден хит, откраднат от 70-те години, когато са били един от най-модерните елементи на градската мода. Днес повечето дами ги избират за почивката си на морския бряг, но продължават да се носят и в града.

7.       Дантелени блузи

Елегантните, богати и пищни блузи и ризи, изработени от дантела и с жабо, са моден тренд от миналия век, който дамите обожават и днес. Те придават женственост, елегантност и лукс на всяка визия.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com