Кои са най-интересните места, които да посетите през 2023 г.?

935
Кои са най-интересните места, които да посетите през 2023 г.?
Снимка: Pixabay

Новата година вече е тук! Вярно, че се поохарчихме повечко покрай празниците, но това не пречи да плануваме своите планове за пътешествия до края на годината. В следващите редове ще видите няколко интересни идеи за пътуване, които да включите във вашия списък с потенциални дестинации: 

Азорските острови (Португалия)

Азорските острови са може би най-екзотичните европейски острови, които може да посетите. Те не са и толкова далеч за разлика от други алтернативи като Бахамите или Сейшелите. Групата от девет вулканични острова представлява голям интерес за пътешествениците по няколко причини - може да комбинирате посещение до там с предварителна или последваща по-голяма екскурзия в континенталната част на Португалия, островът все още не гъмжи от туристи и цените (като изключим самолетните билети) не са чак толкова високи. Най-предпочитана дестинация е Понта Делгада на главния остров Сао Мигел, който е и столица на Азорите. Именно от там ще започне и вашето пътешествие. Пътешествениците споделят, че за да се насладите на магичните острови ви е нужен около месец, за да ги обиколите. 

Кои са най-подценяваните за туризъм български градове?

Крушево (Северна Македония)

В западната ни съседка има много интересни местенца, които си струва да се посетят. Едно от тях е планинският град Крушево, който е един от най-високите на Балканите. Малкото градче има 1500 жители, но е доста известна и живописна туристическа дестинация в Северна Македония. Родом от там е Тоше Проевски (има голяма къща-музей), а също така в местната галерия ще намерите и изложба с творбите на най-известния им художник Никола Мартиноски, който също е родом от там. Историята на града е много интересна и е свързана с усилията за отхъврляне на османската власт от местните хора, които са създали най-кратко съществувалата република в историята - Крушевската, която е оцеляла едва десет дни. 

Топ 5 забележителности в Странджа планина, които всеки трябва да посети

Бреда (Нидерландия)

Ако сте се уморили от масовите европейски дестинации, но искате да усетите приятен автентичен дух на стара архитектура и европейска култура, то Нидерландия е идеалното място за вас. Този град се намира до границата на Нидерландия с Белгия в южната част на страната. Няколкото причини да го посетите включват запазената архитектура и красива природа, фактът, че там има най-много слънчеви дни от цяла Нидерландия, както и интересните събития и фестивали, на които може да се радвате. Има удобни полети от София и Варна до Айндховен, а след това ще ви отнеме час да стигнете с влак до това красиво градче. Може да го комбинирате с посещения в други близки градове като Тилбург, Утрехт, Айндховен, а защо не да се отклоните малко на юг и до Антверпен в Белгия (на час разстояние). 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com