Кои са най-подходящите дрехи според формата на тялото ви

2261
Кои са най-подходящите дрехи според формата на тялото ви
Снимка: iStock

Всяка женска фигура носи своята красота и извивки, но е факт, че не всички дрехи стоят еднакво красиво на различните форми на тялото. Затова е добре да опознаем най-добрите си извивки и да съумеем да ги подчертаем с правилния тоалет. За целта сме подготвили няколко съвета за отделните видове фигури. Открийте вашата и вижте кои дрехи са най-подходящи за нея:

Форма тип морков

Лесни трикове за ефектен външен вид

„Тенденциите изчезват; стилът е вечен“, каза веднъж великият дизайнер Ив Сен Лоран. Също така е вярно, че има твърде много ...

Позната ни още като обърнат триъгълник, тази форма се изразява с по-широки рамене и стеснена талия и долна част. Тук може би повечето дами се стремят към „уголемяване“ на ханша и затова препоръчваме да заложите на дънки с висока талия, както и рокли и поли тип „прегърни ме“. За горна дреха изберете такава с отвори на раменете или V-образно деколте, а за да подчертаете талията – изберете по-масивен колан. Късите палта са чудесен избор за връхна дреха.
Това, което не е препоръчително да включвате в гардероба си, са дрехи от типа на широки панталони, пола тип молив, дънки по тялото и др.

Правоъгълник

При тези форми наблюдаваме симетрия, която трябва да разчупим малко. Като най-привлекателните части на тези дами се приемат ръцете и краката и затова ще наблегнем на тях. Горни дрехи през ръкави и презрамки определено ще са ви по мярка или пък ако блузата е с ръкав, нека бъде буфан. Избягвайте твърде широките дрехи, кроп топове над пъпа и квадратни деколтета. Дълги поли или тип молив с цепка са ваш приятел и задължителна част от гардероба ви. За да подчертаете талията, използвайте красив и масивен колан.

Пясъчен часовник

7 неща, които могат да превърнат една жена в старица

Дяволът е в детайлите – това е неоспоримата истина, когато става дума за стил. Нужно е да се допусне само една незначителна грешк...

Тази форма на тялото се приема за една от най-женствените и тук е добре дамите да заложат на поли по тялото, подчертаващи извивките им, както и на туники и рокли с ластик в областта на талията. Дънки по тялото или широки такива и в никакъв случай – с ниска талия. Тесните плетива или широките тениски също е добре да се избягват.

Форма тип ябълка

Дамите с такава форма не могат да се похвалят с изразена талия, но могат да създадат илюзия за такава – нужни са ви няколко чифта дънки с висока талия. Избягвайте широки дрехи, които ще ви направят да изглеждате по-едри и безформени – рокли, тениски, пуловери.

Форма тип круша

Как да прикрием излишните годинки чрез облекло

Облеклото е нещото, без което не можем. В гардероба си откриваме аутфити за всякакви поводи – официални, офис облекла, домашни др...

Тук дамите пък се радват на изваяна талия и по-широк ханш, което позволява носенето на тесни горни дрехи, подчертаващи чудесно извивките. Панталони с висока талия, поли по тялото, А-образни рокли, дълбоко деколте, поло – всичко пасва идеално на фигурата ви. Съветваме ви обаче да избягвате прекалено шарените палитри за долните дрехи и твърде широките модели блузи и панталони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com