Кои са най-сладките породи кучета - няма да им устоите

4891
Кои са най-сладките породи кучета - няма да им устоите
Снимка: iStock

Сред кучетата има наистина сладки породи, които няма да оставят никого безразличен.

Кои са най-сладките породи кучета?

Папийон

Това са много активни и весели кучета, които изискват само едно нещо от собственика - внимание към техния човек. Те ще ви възнаградят с преданост и дори, може да се каже, грижа, защото техният по-възрастен приятел става център на вселената за тях. Папилоните лесно се адаптират към всякакви условия на живот и са доста лоялни към децата.

Кое е най-доброто куче пазач?

Йоркширски териер

Днес йоркширските териери са популярни благодарение на много знаменитости, които публикуват снимки със своите сладки домашни любимци. Височината до 20 см при холката и теглото в рамките на 3 кг наистина ви позволяват да се появявате навсякъде с това куче и дори да го носите в чантата си. Но хората не бива да забравят, че породата първоначално е била отглеждана като ловци на плъхове.

Брабансон

Малкият брабансон е малко куче (до 28 см в холката) с тегло от 3 до 6 кг. Но самото куче не знае за това, в съзнанието си то е голямо смело куче. И това нейно поведение вече е трогателно. Но невероятната муцуна на домашния любимец, подобна на маймуна, е способна да изразява различни емоции.

Померански шпиц

Помераните са кучета джуджета. Височината при холката е приблизително равна на дължината на тялото (до 22 см), което създава впечатление за пухкава топка. Освен това померанците имат наистина сладко лице, леко заострено, което ги прави донякъде напомнящи на лисица.

Но дори и с такъв красив външен вид, малък ръст и тегло от около 2 кг, тази порода се отличава със склонността си да доминира. Следователно собственикът трябва да показва през цялото време кой е господарят в къщата.

Знаете ли кое е най-малкото овчарско куче?

Бишон фриз

Със своята къдрава бяла козина и изпъкнали очи с копчета, прилича на плюшена играчка. Само за разлика от нея, това е много активен и весел домашен любимец. Бишон фризите са много общителни и дружелюбни, което ги прави подходящи за големи семейства - има повече другари за игра. Те ще се впишат идеално във всякакви размери на жилища, с височина до 30 см и тегло до 3 кг.

Ши Дзъ

Ши Дзъ е древна тибетска порода кучета, която не е загубила своята популярност. Този домашен любимец е много елегантен, с горд и ненатрапчив характер. Но царственият външен вид не пречи на кучето да бъде енергично и дружелюбно и да намира общ език с всички членове на домакинството, дори и с най-натрапчивите деца. Домашните любимци са малки по размер (до 27 см в холката) и тегло (4–7 кг), но в същото време изпълнени със самочувствие, изглеждат наистина трогателни.

Самоедско хъски

Самоедското хъски привлича мнозина не само с пухкавата си бяла козина, но и с истинска кучешка усмивка. В същото време породата има доста нежен характер, който не изисква собствениците да имат опит в отглеждането на такива домашни любимци. По-скоро при избора на куче решаващият фактор може да бъде неговите размери: височина до 56 см при холката и тегло до 30 кг. Изискването за висока мобилност на домашния любимец също ще играе важна роля. Така че в малък апартамент със собственици, които са домашни или напълно отсъстващи по цял ден, самоедската лайка няма да се чувства много удобно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com