Кое е най-доброто куче пазач?

60725
Кое е най-доброто куче пазач?
Снимка: iStock/Guliver

Кучето е надежден пазач, но не всяка порода може да се справи с тази роля. Сред многото големи и средни породи се отличават кучета с ясно изразен инстинкт на пазач.

Какви качества трябва да притежава кучето пазач?

Преди да вземете куче пазач

Ако решите да вземете куче, първо решете каква ще бъде неговата роля. Във всеки случай кучетата са предназначени да защитават частна територия, но техните поведенчески умения са малко по-различни. Какво точно:

·         Основната функция на кучето пазач е да предупреди собственика за заплаха. На първо място кучето пазач трябва да има способността да лае силно. За такава роля не е необходимо да вземете едра порода, представителите на средните породи също ще се справят с ролята на пазач.

·         Кучетата пазачи не само предупреждават собственика за опасност, но също така са обучени да атакуват нарушителя, за да предотвратят посегателство върху територията. Кучетата пазачи ще направят всичко, за да защитят собственика и ако животът и здравето му са застрашени, те могат да навредят на натрапника. За тази роля са необходими по-големи кучета.

Най-опасните кучета за отглеждане

·         Кучето трябва да разбира своята роля, така че от самото начало трябва да поставите граници и да образовате кученцето, като вземете предвид бъдещата му служба. Уменията на пазач или пазач не пречат на домашния любимец да стане член на семейството, следователно, в допълнение към обучението, е важно да намерите общ език и разбирателство с него.

·         Преди да вземете куче пазач, планирайте къде ще живее и как ще пази. Ще бъде ли вързано за верига или свободно ще обикаля територията. Погрижете се за уютно място за почивка и сън при всяко време.

Най-добрите породи за куче пазач

Не бързайте с избора на куче пазач за вашия дом. За да започнете, запознайте се с характеристиките на темперамента и основните качества на породите пазачи.

Кавказка овчарка

Голяма, с буйна козина, тази порода се счита за едно от най-добрите кучета пазачи и понася много добре студа. Упорит и самоуверен кавказец се нуждае от физическа активност, подходящо обучение и солидно възпитание. Тогава той разпознава лидера в собственика и ще му се подчинява. Кавказката овчарка е недоверчива към непознати, но за стопанина си остава добронамерен и предан приятел. Тези качества и отличен слух я правят идеален пазач за лична зона.

Ротвайлер

Мускулести енергични кучета с големи мощни кости са непретенциозни. Готови да работят и защитават собственика денонощно, считайки защитата за основната им задача. Ротвайлерите са лоялни само към собственика си и могат да проявят гняв и агресия към други хора. Ето защо кученцата от тази порода трябва да бъдат социализирани и възпитавани от ранна възраст, в противен случай могат да смятат за врагове дори чуждите деца, живеещи в съседство.

Кои са най-умните кучета - познайте ги

Немска овчарка

Смели, лесни за учене и овладяващи универсални умения, което прави немските овчарки подходящи за работа в специалните служби. Кучетата лесно намират общ език с всички членове на семейството и не проявяват агресия към неочакван гост. В същото време голям домашен любимец може предварително да предупреди за възможно нахлуване в къщата и да събори непознатия.

Доберман

Надеждните бодигардове са предани и силно привързани към всички членове на семейството. Доберманите обичат да учат, така че лесно се социализират от ранна възраст и премахват агресията на възрастен домашен любимец. Енергичните представители на породата тичат бързо, така че непознатият няма шанс да остане незабелязан. Доберманите плашат непознати с ужасен лай, но не атакуват нарушителя. Кучето безпрекословно се подчинява на собственика, ясно изпълнява всичките му команди и е готово да се занимава с обучение през цялото време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com