Кои са управляващите планети на зодиите и защо това е важно?

21688
Кои са управляващите планети на зодиите и защо това е важно?
Снимка: Unsplash

В астрологията всяка планета има своя зодия. В тази статия ще разгледаме тези взаимовръзки и ще обясним защо това е толкова важно: 

Управляваща планета Овен: Марс

Марс управлява знака на Овен, гетьорът, знакът за подбуждащи действия и лидерство. Марс е богът на войната и планетата представлява онова, което ни мотивира и движи, както и това, за което сме готови да се борим. Хората Овен са майстори на екшъна. Те са първородните на зодиака, искрата, която стартира цялото колело.

Управляваща планета Телец: Венера

Телецът е свързан с божествената женска енергия, която позволява да се прояви женското управление на Венера. Телецът управлява парите, лукса и нашите ресурси, благодарение на характеристиката на Венера на това, което обичаме по отношение на материалистичната страна на света.

Управляваща планета Близнаци: Меркурий

Меркурий е пратеникът на боговете, умното дете на Зевс, което е надарено с способността да пътува между планината Олимп, Земята и подземния свят. Ние знаем, че Близнаците са изключително бързи и знаем, че Меркурий е ретрограден, когато разговорите и пътуванията са склонни да бъдат тълкувани погрешно. Съберете две и две заедно и всичко има смисъл: РАЗБИРА се бърборещи Близнаци изгряващите знаци се управляват от богът на комуникацията.

Управляваща планета на Рак: Луната

Няколко енергии, които обикновено привързваме към Рака, включват възпитание и дори „майчина“, но също така знаем, че Раците могат да изкривят настроението. Раци, вие сте естествени деца на Луната (нищо, че тя не е планета), женска сила с потенциал да плувате в бурни емоционални води.

Управляваща планета на Лъв: Слънцето

Слънцето, астрологически погледнато, е звезда, а не планета. То представлява начина, по който осветяваме нашата светлина в света. Това е начинът, по който изразяваме своята индивидуалност. По същия начин Лъвът е знак, който подчертава творческото изразяване. Ако сте Лъв, вероятно имате магнитна, топла аура, сценично присъствие, на което никой друг не може да съперничи.

Управляваща планета Дева: Меркурий

Този перфекционистки знак често се свързва с Меркурий.Девата е дълбоко свързана с миналото и е в услуга на ежедневието, което създава изцеление и движение. Повечето Деви имат силна способност да знаят какво е необходимо за преместване на болката, която носим (както минала, така и настояща) и са известни като лечители на зодиака.

Управляваща планета Везни: Венера

Везните са съсредоточени върху естетиката и са романтично настроени, търсейки да бъдат балансирани от някой друг. Така че има смисъл защо Везните споделят управляващата си планета Венера с Телец, предвид ясните връзки на знака с богинята на любовта и красотата. Телецът управлява материалния свят, но Везните управляват отношенията. Следователно Венера се появява във Везни, като решава кого обичаме, а не какво обичаме.

Управляваща планета Скорпион: Плутон

Плутон е най-отдалечената планета, така че той изисква от нас да се свързваме на емоционално, енергийно и / или подсъзнателно ниво. Това не е в съзнание, следователно способността на Скорпиона да се свързва с дълбоката вода - емоции и подсъзнание - ни позволява да разберем Плутон, като изнесем информацията на повърхността.

Управляваща планета Стрелец: Юпитер

Стрелец се управлява от Юпитер, най-щастливият знак на зодиака и планетата на личната експанзия. Когато Юпитер е вашата управляваща планета, ще почувствате, че светът е ваш, който трябва да поемете, поради което онези с изгряващ знак Стрелец може да имат желание да пътуват.

Управляваща планета Козирог: Сатурн

Сатурн управлява Козирозите, които вероятно ще прекарат целия си живот в зрялост. Докато много от нас пъшкат при завръщането на Сатурн, то е необходимо време за растеж, структура, подреждане на живота ви и всеки Козирог е способен да завладее света, защото има отлична дисциплина.

Управляваща планета Водолей: Уран

Водолей е ексцентричен и мислещ за напред въздушен знак, който винаги е готов да измине допълнителната миля като хуманитарна помощ. Водолеите се управляват от Уран, богът на небето, което обяснява общата за Водолея аура на главата в облака.

Управляваща планета Риби: Нептун

Рибите са близнаците, които се справят с вълните на съпричастност на всички (благословия и проклятие). Междувременно Нептун е едновременно поразително синя планета и бог на сладката вода и морето, според римската митология. 

Източник: wellandgood.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com