Кой е най-големия враг на белите зъби?

1431
Кой е най-големия враг на белите зъби?
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че кафето е основният враг на белите зъби. Но това не винаги е така. Всъщност малко хора знаят, че най-големият враг на белите зъби са именно чайовете. Те съдържат определени съединения, които убиват белотата на зъбите и ги правят жълтеникави. Това се дължи на танините, които се намират в тях.

Разбира се, това не означава да спрете да пиете чай, тъй като тези съединения предпазват от сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак. Можете да продължите да пиете любимия си чай, но трябва да си миете зъбите два пъти на ден, за да предотвратите появата на жълти петна.

10 начина как да предпазим зъбите си от петна и да върнем белотата им

Снежнобялата холивудска усмивка вече здраво влезе в съзнанието ни като символ на красота и успех. Според психолозите здравите бели зъби...

Освен това, ако имате четка за зъби под ръка у дома, то можете, преди да излезете да си измиете зъбите, ако сте пили чай, а и по принцип, за да не се наслоява плака. Има и още няколко храни, които водят до оцветяване на зъбите. Ето кои са те:

Горски плодове

Къпини, малини, боровинки, горски ягоди. Всички те са толкова вкусни, но веднага оцветяват зъбите. То може да остане и за по-дълго време, ако не бъде премахнато веднага. Затова, когато хапвате от тях, то е добре да жабурите устата си с вода, за да премахнете цвета.

Доматен сос

Тук се включват и останалите храни като кетчуп, сосове и така нататък. Общо взето всичко, което съдържа домати, може да доведе до оцветяване на зъбите. Тези храни са богати на киселини и следователно нарушават емайла на зъбите, а това води и до потъмняване на зъбите.

Ако правите това, докато пиете кафе, зъбите ви НИКОГА няма да пожълтеят

Всеки знае, че поддържането на добра орална хигиена е изключително важно за самочувствието не само при жените, но и при мъжете. Белите ...

Къри

Тази подправка също има краткотраен ефект върху зъбите, като ги оставя леко жълти. Затова е добре, след като сте похапнали къри, да измиете веднага зъбите си, за да премахнете оцветяването.

Мариновани продукти

В това число влизат киселите краставички, туршиите и всичко, което има лек кисел вкус. Именно тази киселина води до нарушаване на емайла и появата на петна. Поради тази причина, когато сте яли подобни неща, добре е да измиете веднага зъбите си.

Бисквити

Как да избелим зъбите си у дома

Няма нищо по – красиво от една естествено бяла усмивка, която завладява сърцата на колеги и приятели. Преди да поговорим за това ...

В голяма част от състава си те съдържат рафинирана захар. Тази захар е вредна за зъбите и не е като плодовата. Тя разрушава емайла и води до появата кариеси. Затова, ако можете да избегнете консумацията на продукти, които я съдържат, най-добре го направете.

 Червено цвекло

То е толкова полезно и съдържа много витамини, че е грехота да го изключите от менюто си. За съжаление обаче червеният цвят води до оцветяване на зъбите. Това обаче има своето решение. След като сте яли нещо от цвекло, просто измийте зъбите си, веднага след консумация. По този начин оцветяването няма да бъде толкова много.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...