Кой е вашият любим цвят според Фън Шуй

8101
Кой е вашият любим цвят според Фън Шуй
Снимка: iStock/Guliver

Цветовете влияят върху човека и живота му, това твърди древната фън шуй философията и не само върху тях. Всеки цвят не означава просто нещо, а е изпълнен със значения. С помощта на един или друг цвят можете да подобрите някой от елементите на Фън Шуй, липсата на който се отразява неблагоприятно в ежедневието.

Когато избирате палитрата за жилището, човек трябва да се ръководи не само от законите на избрания интериорен стил и от предпочитанията си, но и от функционалното използване на определен цвят.

Кои цветове ни карат да се усмихваме?

Багрите, които ни заобикалят, могат да повлияят на настроението ни и начина, по който се чувстваме. Черното например може да ни потисне...

Червеното е цветът на кръвта, жизнеността, енергията и силата, вълнуващи и стимулиращи, вдъхновяващи желания. Освен това червеното е "затоплящ" цвят, подходящ в "студени" райони. Този цвят е толкова мощен, че може да бъде дори опасен. В интериора на спалнята той може да засили  отношенията, но в същото време да провокира конфликти. Затова е по-добре да го използвате там, където не спите - в хола, например, или може би в кухнята.

Жълтото е слънчев цвят, символизира богатството. Превръщайки се в злато, той символизира изобилието както на пари, така и на жизненост. На изток това е цветът на мъдростта. Любовта към живота, радостта, артистичността, разбирането на основите са положени в жълто и този цвят може да помогне за намирането на себе си. Емоциите, генерирани от жълтото, са прилив на бодрост и забавление, укрепване на надеждата, усещане за уют и комфорт.

Синьото е цветът на водата и небето на дълбините. Укрепването на усещането за важността на случващото се в помещенията, в същото време носи усещане за прохлада и стабилност. Той „работи“ по подобен начин на сивия цвят: носи спокойствие и ви позволява да се концентрирате. Синьото може да бъде вдъхновяващо. И точно като сивото, може да бъде депресиращо - ако има твърде много от него.

Оранжевото е цветът на земята, синтезиращ червено и жълто, цветовете на кръвта и слънцето. Той стимулира желанието за духовно, облекчава самотата и склонността към депресия, е "подсилване" на казаното в оранжевите интериори (следователно е желателно в заседателни зали, кабинети на психолози). В същото време портокалът прогонва спокойствие, предотвратявайки концентрацията.

Да внесем богатството в дома с врата с Фън Шуй

Вратата е важна част от вашия дом. Чрез нея в дома влиза както положителна, така и отрицателна енергия. Научете как да отворите вратата...

Зеленото е цветът на продължението на живота. Наблягайки на връзката с природата и екологичността на интериора, то успокоява нервите, води до хармонично възприемане на света, стимулира възстановяването на изгубената сила, показва духовната младост на собствениците на къщата, кани ви да си починете и спокойствие. Зеленото показва началото на нов живот, истинска връзка. Рядък цвят, лишен от всякакви "противопоказания".

Бялото е цветът на невинността и чистотата сред европейците, на празнотата и Вечното Нищо - сред източните народи. Подчертава целенасочеността, откритостта, искреността, свежестта и чистотата на добродетелта, ободрява и разполага с активност, но не излишна, а хармонична. Идеален за тъмни стаи, засенчващи тъмнината със своята свежест. Банята също е подходящо място за бяла сила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 неща в къщата, които харчат най-много енергия

Полезни знаци, които могат да предскажат дъжд

Как да спрете да ядете през нощта?

Как се пише: оръдие или уръдие?

Грешки преди лягане, които ни карат да качваме килограми през нощта

Виното на Южна Африка: Нов свят, нови вкусове

Преди да сложите олиото за пържени картофи, сложете това в тигана

Какво се случва с очите ви след 3 часа гледане в екран?

Грешки, които хората правят в живота си и са нещастни

Кога мъжете се връщат при бившите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com