Кой месец започва ваканционният сезон в Барселона?

929
Кой месец започва ваканционният сезон в Барселона?
Снимка: esky.bg

Барселона е оживен град, разположен на североизточното крайбрежие на Испания. Това е популярна дестинация за туристи от цял свят, особено през ваканционния сезон. Празничният сезон е време, когато хората си дават почивка от ежедневието и празнуват с приятели и семейство. Барселона е чудесно място за празнуване на празничния сезон със своята красива архитектура, богата култура и топло време. Но кой месец започва ваканционният сезон в Барселона? Нека разберем.

Малко поерче за ваканционния сезон в Барселона

Преди да се потопим в началото на празничния сезон в Барселона, нека първо разберем какво означава празничният сезон в този град. Ваканционният сезон в Барселона е време, когато градът е изпълнен с празничен дух, декорации и събития. Градът е осветен с коледни светлини, а улиците са пълни с хора, които пазаруват, хапват и се наслаждават на празничния дух.

Празничният сезон в Барселона не се ограничава само до Коледа; включва и други важни празници като Нова година, Dia de los Reyes (ден на Тримата крале) и Sant Jordi (ден на Св. Георги). Всеки от тези празници има свои собствени уникални традиции и празници, което прави Барселона вълнуващ и разнообразен град за посещение през празничния сезон.

Кога започва ваканционният сезон в Барселона?

След като вече разбираме празничния сезон в Барселона, нека отговорим на въпроса: кой месец започва ваканционният сезон в Барселона? Ваканционният сезон в Барселона обикновено започва в края на ноември или началото на декември. Това е моментът, когато градът започва да навлиза в празничен дух и коледната украса започва да се появява из целия град. Точната дата на началото на празничния сезон може да варира от година на година, но обикновено започва около последната седмица на ноември. Поради тази причина, може да започнете да се подготяте и да разгледате от по-рано офертите софия варна самолет и от там за Барселона!

Едно от най-важните събития, които отбелязват началото на празничния сезон в Барселона, е запалването на коледните светлини. Това събитие обикновено се провежда в края на ноември или началото на декември на Plaça de Catalunya, който е главният площад в Барселона. Церемонията по запалването на светлините е грандиозно събитие, с музика на живо и изпълнения, и всяка година се посещава от хиляди хора.

Какво да очаквате през ваканционния сезон в Барселона?

По време на ваканционния сезон в Барселона има какво да се види и направи. Някои от най-популярните събития и дейности включват:

  • Коледни базари: Барселона е дом на няколко коледни базара по време на празничния сезон. Тези пазари предлагат голямо разнообразие от коледна украса, храна и подаръци. Най-известният коледен пазар в Барселона е Fira de Santa Llúcia, който се провежда в Барселона повече от 200 години.
  • Каране на кънки на лед: Карането на кънки на лед е популярно занимание през празничния сезон в Барселона. В града има няколко ледени пързалки, включително една на Plaça de Catalunya.
  • Нова година: Нова година в Барселона е грандиозен празник. Градът е изпълнен с фойерверки, музика и партита. Най-популярното място за празнуване на Нова година в Барселона е Plaça d'Espanya, където има грандиозна фойерверки. Но ако нямате възможност да отидете до там, във Варна също така има невероятно шоу със фоеверки на брега на морето - което със сигурност също ще ви впечатли, и най-хубавото е че сега може да стигнете до там много бързо със софия варна самолет и обратно.
  • Dia de los Reyes: Dia de los Reyes е празник, който се провежда на 6 януари и е голям празник в Барселона. Това е денят, в който тримата крале носят подаръци на децата в цяла Испания. В Барселона има голям парад, който се провежда в центъра на града и е посетен от хиляди хора.
  • Sant Jordi: Sant Jordi е празник, който се провежда на 23 април и е празник на любовта и литературата. По време на този празник улиците на Барселона са пълни с рози и книжарници.
  • Коледни концерти: Барселона е дом на няколко коледни концерта по време на празничния сезон. Най-известният коледен концерт в Барселона е концертът Orfeó Català, който се провежда в Palau de la Música Catalana. Концертът включва традиционни каталунски песни и музика.
  • Обиколка с коледните светлини: Обиколката на коледните светлини в Барселона е задължителна по време на празничния сезон. Има няколко туристически компании, които предлагат обиколки на коледните светлини на града и това е чудесен начин да видите града през нощта.
  • Коледни традиции: Барселона има няколко уникални коледни традиции, които си струва да изживеете. Една от най-популярните традиции е caga tió, което е дървен труп, който е украсен с лице и шапка. Децата удрят дънера с пръчки, за да "ака" подаръци.

Като цяло празничният сезон в Барселона е вълшебно време за посещение на града. От красивите коледни светлини до уникалните традиции и празненства, има нещо, на което всеки да се наслади. Но, със сигурсност има хора които също така искат да се насладят на семейството си и поради тази причина, за най-бърз вариант може да се възползват от софия варна самолет и обратно.

Съвети за посещение на Барселона през ваканционния сезон

Ако планирате пътуване до Барселона по време на ваканционния сезон, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите пътуването си по-приятно:

  • Резервирайте настаняването си рано: Ваканционният сезон е натоварен период в Барселона и хотелите и апартаментите могат да бъдат запълнени бързо. Не забравяйте да резервирате настаняването си по-рано, за да избегнете разочарование. Освен това може да планирате полетите си предварително, понякога няма полети от източна България за Испания, поради тази причина е хубаво да се проверят опциите за предварителни полети София Варна.
  • Обличайте се топло: Въпреки че Барселона има топло време през цялата година, зимните месеци могат да бъдат хладни. Не забравяйте да опаковате топли дрехи и палто за вашето пътуване.
  • Планирайте дейностите си предварително: Има много неща за разглеждане и правене в Барселона през празничния сезон, така че е добра идея да планирате дейностите си предварително. Това ще ви помогне да се възползвате максимално от времето си в града.
  • Опитайте местната кухня: Барселона е известна със своята вкусна храна, а празничният сезон е чудесно време да опитате някои от местните специалитети. Не пропускайте да опитате турона, който е традиционен коледен десерт.

Заключение

В заключение, ваканционният сезон в Барселона е прекрасно време за посещение на града. Тържествата, традициите и празненствата правят Барселона едно вълнуващо и вълшебно място през зимните месеци. Независимо дали търсите коледни базари, пързаляне с кънки на лед или уникални традиции, има нещо, на което всеки да се наслади. Така че защо не планирате пътуването си до Барселона с изгодни samoletni bileti през празничния сезон и не изпитате магията сами?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com