Кой се вълнува най-много на Земята?

1263
Кой се вълнува най-много на Земята?
Снимка: iStock

Мъжете до 35 години и жените от всички възрасти по-често от другите изпадат в тревожни състояния и се вълнуват за дреболии, са изяснили британски учени, публикували статия в изданието Brain and Behavior.

"Проблемите с тревожните състояния могат да направят живота непоносим за много хора и е изключително важно службите за здравеопазване да разбират доколко те са разпространени и кой е подложен на тях най-много. Обединявайки данните от множество изследвания, ние сме открили, че подобни проблеми са характерни за всички хора, макар жените и младите хора да са най-засегнати", казва Оливия Ремес (Olivia Remes) от Кеймбриджкия университет.

Гангстерите често изпадат в депресия и мислят за смъртта

Учените от университета на Мичиган са изяснили, че тийнейджърите, които се присъединяват към банди, по-често са подложени на депресии и...

Тя отбелязва, че аналогична ситуация се наблюдава сред лицата с хронични заболявания.

Ремес и колегите ѝ стигнали до такъв извод, изучавайки данните, събрани от хиляди групи учени при наблюдения на хора, страдащи от депресии, тревожни състояния, синдром на натрапчиви състояния и други проблеми с психиката, нарушаващи нормалния живот на човека.

Като съпоставили и обединили данните от 48 най-добри подобни изследвания, авторите на статията са анализирали начина, по който се е променяла картината на проявата на такива заболявания в света от 1990 до 2010 година, и са разкрили рисковите групи.

Освен че най-уязвими към подобни проблеми са младежите и жените, учените са открили също, че от тревоги, депресии и натрапчиви състояния много по-често страдат жителите на САЩ и Европа (всеки 8 от 100) и значително по-малко – жителите на Източна Азия (по-малко от 3-ма души от 100).

Повече социални мрежи - повече депресия

Колкото повече време прекарват младите хора в социалните мрежи, толкова по-голяма е вероятността да станат депресирани.  Сред уча...

Освен това наличието на различни хронични синдроми, като например болести на сърцето или множествена склероза, значително увеличавали шансовете за развитие на проблеми с настроението. Всеки десети човек със сърдечни проблеми страдал от тревожни състояния или вълнения.

Сред страдащите от множествена склероза техният дял бил още по-висок – всеки трети такъв човек имал проблеми с натрапчиви състояния и тревоги.

Както се надяват учените, събраните от тях данни ще помогнат на властите на отделните страни, ООН и други международни организации да оценят щетите, които носят подобни състояния на икономиката на Земята, и да вземат съответни мерки, допълва РИА Новости.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com