Колко опасна е лошата вентилация в банята

5386
Колко опасна е лошата вентилация в банята
Снимка: jarmoluk / Pixabay

Банята е помещение с висока влажност и неизправността или неефективната работа на аспиратора заплашва с неприятни и дори опасни последици. Специалистите споделиха за причините за лоша вентилация и до какво може да доведе тя.

С течение на времето, в баня с неправилно функционираща вентилация неизбежно ще се появяват следните проблеми:

·         Мухъл и неприятни миризми;

·         Ръжда върху металните предмети;

·         Конденз и в резултат на това, образуване на опасни за здравето гъбички и плесени. Кондензът е първият признак на лошата вентилация.

Защо плочките потъмняват и образуват петна?

Банята трябва постоянно да поддържаме чиста и в изряден вид, тъй като в нея могат да живеят редица микроорганизми, които да ни навредят...

Също така, рано или късно собственикът може да забележи признаци на унищожаване на някои от материалите (потъмняване и напукване на фугиращата смес между плочките, отчупване на самата плочка). Възможно е също така мебелите от влагоустойчиви материали да се "надуят".

Причини за лоша вентилация

Проблемът с лошата вентилация най-често не се свежда само до едно замърсяване на вентилационните канали или наличието на изкуствена пречка за осъществяването ѝ, пише порталът "Съвет на инженерите". Има редица причини, поради които възниква стагнация на въздуха в тоалетната или банята:

1.       Монтаж на аксиален вентилатор. В изключено състояние този тип вентилатор, поради конструктивните характеристики, предотвратява свободния поток на въздуха.

2.       Грешки при монтиране на вратата към банята или тоалетната. По правило проблемът възниква, когато в крилото на вратата няма специални вентилационни отвори (обикновено се срещат при евтините врати) и няма празнина между пода и вратата.

Сериозни грешки, които допускаме при почистването на банята

1. Не оставяйте четката за тоалетна да изсъхне, преди да я поставите на мястото й Ако не оставите да изсъхне, преди да го поставите об...

3.       Преустройство и интервенция в общата вентилационна система. В този случай херметичността на вентилационната система може да бъде нарушена или един от каналите да бъде блокиран напълно.

4.       Появата на обратна тяга. Този проблем възниква на горните етажи на жилищните сгради поради натрупването на прекомерно налягане във вентилационната система.

5.       Висока температура на въздуха навън. Циркулацията на въздуха е най-ефективна, когато температурата извън прозореца падне под +5° C.

Освен това вентилатор, който е твърде мощен, може да наруши предвиденото движение на въздуха в цялата вентилационна система. Тогава разпръснатият въздух не излиза на улицата, а навлиза в останалите помещения.

Циркулацията на въздуха в апартамента пряко засяга цялостното състояние и здраве на живеещите там, така че грешките тук са неприемливи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com