Колорадски бръмбар или калинка – какъв бръмбар си според зодията

9184
Колорадски бръмбар или калинка – какъв бръмбар си според зодията
Снимка: Pixabay

Бръмбарите са интересни същества, всеки бръмбар има свои собствени характеристики, които ги правят уникални. Всъщност, като качествата на зодиакалните знаци.

Овен - Бомбардир

Бомбардирите в моменти на опасност стрелят по противника с химическо вещество - течност, нагрята до 100 градуса по Целзий. Може да причини истински изгаряния. Същото е и с Овните – ако представителите на знака почувстват опасност, Овните активират своя „защитен механизъм“.

Телец – Колорадски бръмбар

Колорадският бръмбар е лаком, предпочита изключително широколистни растения, включително картофени листа. За това той е получил прякора „картофен бръмбар“. Представителите на зодия Телец също обичат вкусната храна.

Близнаци - Светулка

Светулките имат специални светещи органи - фенери. Тези буболечки радват окото с красотата си вечер. За хората, които обичат, Близнаците действат като маяк – винаги ще помогнат със съвет и ще направят всичко възможно да им „осветят“ пътя.

Кои 2 зодии ще имат луд КЪСМЕТ в края на МАЙ

Рак – майски бръмбар

В митологията майският бръмбар се счита за символ на богатство, късмет и защита на дома. Крилата на това насекомо приличат на мощен непроницаем щит. Причинява щети на селскостопанските насаждения. Раците в това отношение много приличат на своето алтер его на буболечките – изглеждат непроницаеми на външен вид, но всъщност са много уязвими и лековерни.

Лъв – Блистерен бръмбар

Бръмбарът е включен в списъка на опасните насекоми. Обвивката му съдържа отровно вещество, което причинява абсцеси по кожата. Лъвовете, в сравнение с тази бръмбари, също няма да оставят врага без белези.

Дева - Херкулес

Херкулесовият бръмбар се счита за един от най-големите на Земята. Той може да вдигне много повече от собственото си тегло. Също като Херкулес, Девите са трудолюбиви – често поемат повече, отколкото им е необходимо.

Най-добрите учители са от тези зодии

Везни - Пожарникар

Огнените буболечки получиха името си заради яркия си външен вид. Цветът им е черен с червени петна. Те летят добре, активни са и дневни. Ако са в опасност, се преструват на мъртви. Хващат плячката си в полет, инжектират я отрова и след това я консумират. Везните също изглеждат като сладури, но всъщност са хитри и находчиви.

Скорпион – плоскоглав дървесник

Той изглежда много необичайно и напълно оправдава името си. Изглежда отблъскващо. Веднага става ясно, че е по-добре да не се забърквате с такова насекомо. Скорпионите не се страхуват от трудностите и не се опитват да изглеждат по-добри, отколкото са.

Стрелец - Рогач

Бръмбарът елен привлича цялото внимание поради необичайния си цвят и хитинова покривка. Те са санитари в гората. Сред Стрелците също често има хора с рядка доброта, които са принудени да бъдат през цялото време в отбранителна позиция.

4-те зодии с най-дълги връзки

Козирог - Бегач

Козирозите могат да се сравнят със бръмбара бегач. Това са много усърдни и активни насекоми. А те са хищници и могат да атакуват плячка, която е десет пъти по-голяма. Козирозите не пестят усилия, ако знаят към какъв резултат се стремят.

Водолей – Щурец

Клик бръмбарите реагират бързо и скачат. Водолеите обикновено също не обичат да седят дълго време на едно място, важно е хората от този знак да са винаги в движение.

Риби - Калинка

Калинките, за разлика от много други бръмбари, предизвикват нежност, а не страх или отвращение. Рибите също покоряват другите от пръв поглед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com