Коремна преса - въпроси и отговори

9676
Коремна преса - въпроси и отговори
Снимка: iStock/Guliver

Едва ли има жена, която да не иска коремът ѝ да изглежда добре, особено през лятото. Със стегнат, прибран и добре оформен корем не е срамно да излезеш и в разголено облекло.

Всяко облекло ще изглежда ефектно на добре форменото тяло, а ако сте с къс топ, дънки или пола с ниска талия, то коремът ви ще е център на внимание, както за мъжете, така и за конкуренцията.

Да, разбира се, сега няма проблеми с разнообразието от тоалети от широки рокли и пуловери. Лесно може да скриете всеки корем, пълни бедра, а и стройни крака и всичко останало, което създава ненужни комплекси. Що се отнася до корема, най-трудно е да скриете именно него. И, така, за да сте уверени в превъзходството си, по-добре е да направите корекция по корема. Време е да изваете корема.

Кой е най-добрият начин да оформите корема си и кой метод ще даде незабавни резултати?

Ако искате да имате перфектния корем, трябва да тренирате много усилено и редовно.

Най-доброто упражнение за стягане на корема е като се люлеете и свивате краката, за да стягате корема. Така висите на халки в залата, повдигате прави краката, докато висите и отпускате. Това е много е трудно да се прави, но резултатът от такива упражнения се появява много по-бързо.

За да го улесните коремната преса, използвайте специални примки за лактите. Така няма да изпитвате страх, че ръцете ви няма да издържат телесното ви тегло.

Много е важно да не правите много повторения. Ако люлеете корема, тогава мускулите, които огъват бедрата, работят с него.

Експертите смятат, че пресата преодолява 12-20 повторения, а останалите повторения ще бъдат направени от мускулите на флексорите. Това е ненужно и опасно.

Защо? Всичко е много просто. Тези мускули са разположени дълбоко в таза. Благодарение на упражненията те стават твърди, скъсяват дължината и провокират изкривяване на тазобедрените стави. Ако завъртите корема по този начин няколко пъти и спрете, тогава нищо лошо няма да се случи. Ако, обаче практикувате това постоянно и люлеете корема за 25 или повече повторения, след няколко години може да се появи силна болка в долната част на гърба. Най-добре е да използвате 8-15 повторения, докато люлеете пресата.

Правила за дишане

Винаги клякайте или сгъвайте краката си при издишване.

Ако, вдишвате, в долната част на клека или пресата, налягане ще се увеличи опасно и ще разтегне мускулната стена на корема. Това ще доведе до силен, но разтегнат коремен мускул.

Обърнете внимание и на задържането на течности в тялото си. Червата съхраняват течност в тялото. Специални хормони са отговорни за доставката на течностите. Ако има много такива хормони, тогава, съответно, има и много течност в тялото. Каквито и упражнения да правите за корем, тук нищо няма да помогне. Трябва да посетите ендокринолог. Ако забележите торбички под очите сутрин, търсете специалист.

Как да запазите талията при планирана бременност и раждане?

Много искате да имате бебе, но се притеснявам и за фигурата си?

Най-сигурният начин да поддържате талията си е старателно да се подготвите за бременността. Ако имате силни коремни мускули, преди бременността, то и след раждането трябва да се върнете към предишната им форма. По-добре е да се занимавате с корема, преди бременността. По този начин ще имате повече гаранции, че тялото ви, след раждане ще се върне по-лесно към обичайната си форма. В случай, че пресата ви е слаба, коремната стена може да се разтегне много и талията вече няма да е така слаба.

Колко трябва да е дълга тренировката за корем, за да бъде ефективна

Красиво и здраво тяло е мечтата на всеки мъж и всяка жена, независимо от възрастта и статута в обществото. Стегнат, плосък корем отдавн...

Как пилатес и йога влияят на корема?

Перфектното практикуване на пилатес и йога са добро начало за корема ви. Благодарение на йога и пилатес се формира красива, изправена стойка, която работи в плюс за коремните мускули. Ако поддържате изправен гърба си, тогава и коремните мускули ще са добре оформени.

Колко често трябва да правите упражнения за корем?

Чудесно е, че коремните мускули се възстановяват много бързо. Ако имате желание, правете коремни преси всеки ден. Ако нямате силно желание и пет пъти седмично е достатъчно.

Най-добре е да правите по 15-20 повторения, но със спокойно, бавно темпо. Основното нещо е да ги правите ефективно. Само тогава може да сте сигурни, че и резултатът няма да закъснее.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com