Крокодилчето има своите фенове

1111
Крокодилчето има своите фенове
Снимка: Wikimedia Commons

Lacoste е една от най-добрите и разпознаваеми марки за спортно облекло на пазара, чийто продукти се характеризират с високо качество.  Със своя близо 90-годишен опит в създаването на висококачествено спортно облекло и обувки марката се явява един от световните лидери на пазара за маркови спортни дрехи.

Продуктовият асортимент на Lacoste включва спортно облекло и спортни обувки, както и аксесоари като спортни чанти, очила, часовници. Една от най-популярните дрехи на Lacoste несъмнено е легендарната тениска тип поло, която е част от облеклото на тенис играчите.

Ако сте от хората, които не следват сляпо модните тенденции и ценят уникалния моден стил в облеклото, не пропускайте да посетите специализиран lacoste магазин , където е много вероятно да откриете следващия си елегантен спортен аутфит за ежедневието.

Едни от характерните черти на Lacoste са семпъл и изчистен дизайн, който може да се съчетае с разнообразие от спортно-елегантни дрехи за ежедневието. Дрехите на Lacoste са подходящи за тези от вас, които ценят минималистичния дизайн в обличането и не обичат да правят компромис със своето удобство.

Друга характерна черта на дрехите на Lacoste е изключителното им качество, което се дължи на факта, че марката използва най-устойчивия и еластичен тип памук в производството на дрехи.

Именно и с това се характеризират дрехите на Lacoste- еластичност и издръжливост на износване. Спортните тениски на марката например са отличен вариант за спортове като тенис и голф, където е необходимо облеклото да позволява максимална свобода на движението и  удобство при носене.

Любопитни факти за Lacoste

Пълното име на Lacoste е “La Société Chemise Lacoste”, което на по-късен етап е съкратено на “Lacoste”.

Марката е основана от тенис легендата Рене Лакост заедно с предприемачът Андре Жилие през 1933г. в Троа, Франция. Рене е  бил  близък приятел на Андре и след създаването на марката двамата създават и своя продуктов каталог, по който отпърво са се продавали дрехите и обувките.

През 1929 г. още преди официалното откриване на  Lacoste световният тенисист създава своя индивидуална колекция тенис облекло, на което е изобразено и до днес известното лого на френската марка.

През 1963г. Рене прехвърля управлението на компанията на сина си Бернар. През този период популярността на марката е набрала скорост и компанията вече продава около 30 000 артикула на година. През 2006 година след смъртта на Бернар по-малкият му брат Майкъл поема управлението на Lacoste.

След като компанията официално става част от пазара за спортно облекло, първоначално фокусът й е главно върху създаването на облекло за тенис. Но много скоро тя започва да добавя и други видове спортни и  спортно-елегантни  дрехи към колекциите си.

Друг интерес факт е, че след основаването си марката предлага основно бели спортни тениски, като тениски в други цветове се появяват чак през 50-те години. Създаването на тениски Lacoste в повече цветове било начин да се придаде по-висок клас на тениските. В момента облеклото на марката се предлага в над 40 цвята.

Едни от дрехите, с които марката разширява асортимента си, са голф ризи, ризи за ветроходство, а също и спортно-елегантни дрехи за ежедневието.

Всъщност Lacoste се счита за една от първите марки за дрехи, които поставят своето лого от външната страна на дрехите.

 

Как се появява популярното лого на Lacoste?

Благодарение на забележителните си умения на корта, четирикратният шампион Рене е бил най-добър световен тенисист в периода между 1926-а и 1927-ма година.

Тенис шампионът си спечелва прякора “Крокодилът” поради характерната си проява на решителност и постоянство по време на игра.

Всъщност има интересна история свързана с това как тенисистът си утвърждава този свой прякор.

Шампионът направил облог със своя треньор за даден тенис мач срещу американците. Облогът бил ако Рене спечели мача, ще получи куфара от крокодилска кожа, който той харесал на една витрина на магазин. Рене не спечелил мача, но прякорът “Крокодилът” станал едно от нещата, с които той бил запомнен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...