X
 
 

Кучетата подушват рак при хората, разкриха учени

3352 1
Кучетата подушват рак при хората, разкриха учени
Снимка: Getty Images/Guliver
Кучетата подушват рака в 97 процента от случаите, твърдят американски учени, цитирани от ЮПИ. Екипът на Хедър Жункейра от компанията "Биосент Ди Екс" е работил с три дакела, предварително обучени да разграничават между нормален кръвен серум и тъкан със злокачествен рак на белия дроб.

Кучетата са разпознали нормалната тъкан в 97,5 процента от случаите, а раковата - в 96,7 процента от случаите. Учените се надяват да използват откритието, за да разработят евтини и неинвазивни начини за откриване на рак. Те искат да определят и кои са биологичните съединения, които разпознават кучетата, и да разработят профилактични тестове на тази база. Обонятелните рецептори на всички кучета са 10 000 пъти по-чувствителни, отколкото на хората.

10 причини, с които ще се убедите, че кучетата са най-добрите ни приятели

Десетки хора вярват, че кучетата са техните най-добри приятели. Единствени техни слушатели, най-верни другари и чест повод за усмивки. ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Какво щяхме да правим без американските учени? Как сме живели без тях? 1 Какво щяхме да правим без американските учени? Как сме живели без тях? преди 9 месеца Профил на трол?
    "Кучетата подушват рака в 97% от случаите...", "Съжителството с котки отключва шизофренията...",... все твърдения на американските учени... Без коментар...