Къде отиде романтиката и как да я върнем

3498
Къде отиде романтиката и как да я върнем
Снимка: Thinkstock/Guliver

Често влюбените си мислят, че щастието в една връзка не зависи от тях. Важно е да знаем, че създавайки двойка, ние сякаш се оказваме на строителна площадка, където седем дни в седмицата, от сутрин до вечер (и често през нощта), камък по камък, издигаме сграда, чието име е "щастлив съюз".

Не всеки завършва "строежа", но често във вече изградената "постройка" в отношенията е влажно, тъмно и потискащо. И тогава животът в него става като запазена седалка във влак, който набира скорост: дни, месеци и години минават - поредица от еднакво сиви пейзажи. И нито емоционална подкрепа, нито страст към спонтанен секс, нито искрящ хумор, изглаждащ конфликтите, нито искрени разговори. Само безкрайни кавги, в най-добрия случай смесени с обичайните фрази "любов, целувка" ...

3 съвета за вдигане на увереността в романтичните срещи

Ето 3 съвета за това как да добиете увереност в срещите, които могат да ви помогнат да намерите любовта: 1. Познавайте добре...

Нека видим защо това се случва:

В началото на запознанството беше страхотно – букети, бонбони. Партньорът изглеждаше перфектен и беше невъзможно да живеем ден един без друг. Така че искам да изпитам тази гама от преживявания отново.

Единственият проблем е, че в желанието да се слеем напълно с партньора си, ние често изпадаме в зависимост. Затова е добре романтичната фаза да е толкова мимолетна, иначе би сложила край на личностното развитие и израстване.

И сега романтиката отминава, започваме постепенно да проектираме върху партньора онези качества, които не са в нас самите, формираме очаквания. И това е основната грешка. Всеки от нас е индивидуален, уникален в своите силни и слаби страни и в непреработените травми и преживявания. Няма абсолютно „право“. Това, което е добро за нас, не е непременно същото за партньора. Тук започват типичните конфликти.

Ако имате тези черти, вие сте безнадежден романтик!

Безнадеждните романтици не са тези, които засипват с рози партньора си на първа среща, които мечтаят за романтична вечеря в парижко зав...

Какво да правим с това недоразумение? Отговорът е прост: научете се да говорите, да слушате и да чувате. Говорете, често, честно. И не за дреболии за запълване на времето, а за това, което мислите, какво чувствате, от какво не сте доволни. Партньорът не трябва да гадае за това, четейки мислите, а да ви чува. Обсъждайте всичко: деца, работа, секс.

Повечето двойки с впечатляващ брачен опит приемат секс извън връзката, сексът става епизодичен. Алтернатива на сексуалния живот се постига с помощта на защитни механизми – симулация, умора, главоболие и други.

За да разрешите проблем, първо трябва да го признаете и обсъдите. Това е първата стъпка към връщането на радостите в интимната сфера. След това трябва да се научите не само да слушате, но и да чувате. Можете да говорите колкото искате, но ако партньорът ви не ви чува, тогава казаното се обезценява.

Понякога започването на диалог не е лесно, особено когато моделът на разрушителното взаимодействие се е развил през годините. В този случай помощта на семеен психолог ще бъде най-ефективна. Специалист ще ви помогне да изградите комуникация, да разрешите текущия конфликт и да подобрите сексуалния си живот.

Стъпки за организиране на романтична вечеря

Самите ние можем да организираме романтична вечеря за човека когото обичаме и да го оставим изненадан, ако вземем предвид някои подробн...

Да, промените се случват постоянно и без наше участие, но ако искаме най-доброто за себе си, ще трябва да поемем отговорността в свои ръце!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Защо жените получават синини по краката без причина?

Опасни растения за котките, които се намират във всяка цветна леха

5 начина, по които социалните мрежи убиват любовния ви живот

Кои са късните пролетни цветя?

Зодии, които ще се издигнат като феникс от пепелта до 25 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com