Лечебните свойства на алое вера

10177
Снимки: iStock

Алое вера е страхотно лечебно растение, използващо се от векове наред за разкрасителни процедури и за лекуване на различни болести. То притежава силни противовъзпалителни и успокояващи свойства, като често е основна натурална съставка от различни козметични продукти, медикаменти и т.н. Нека видим кои са лечебните свойства на алое вера и защо да го използваме.

В помощ  при слънчеви изгаряния

Чрез своите успокоителни свойства, алоето лекува слънчеви изгаряния доста ефективно. Гелът, приготвен от листата му се съхранява на студено и може да се използва винаги. Също така може да се нанесе върху лицето за 15 -тина минути и да се използва за маска. Веднага се усеща ефекта върху кожата. Ако тази процедура се повтаря, то с лекота ще се оттървете от досадни пъпки и акне.

Лечебните свойства на алое вера

Алое вера е страхотно лечебно растение, използващо се от векове наред за разкрасителни процедури и за лекуване на различни болести. То ...

Помага при подпухнали очи

Често в кремовете за коригиране на тъмни кръгове под очите и подпухнли клепачи алое верата  е основна съставка. Но чудесна работа върши и прясно листо от растението, което може да разрежете на две и да сложите месестата му част върху подпухналите ви клепачи. Така ще предотвратите подуването и ще намалите отоците.

Помощ  при кожни дефекти

Алое верата  има и  противогъбични свойства. Използването му ще  помогне при различни  видове бактерии, които причиняват появата на акне и различни проблеми с кожата. Ако  използвате гел от растението върху почистена и подсушена кожа, смесвайки го ампула витамин Е така ще постигнете по-качествен ефект.

Популярни бестселъри за красота, които ще ви спестят пари за козметика

Съветите за красота могат да се считат за остарели и пренебрегвани, но очевидно има нещо вярно в тях. С правилното им прилагане можете ...

Алое може да се използва и за балсам за устни

Алое вера може да бъде използвано и за балсам за устни при силно напукване, най-вече през студените месеци от годината или горещото лято. Може да смесите алое със зехтин и да го нанесете върху устните. Тази смес веднага ще ги хидратира и овлажни.

Лек срещу косопад

Алое верата има успокояващ ефект върху нашата кожа, което се отразява по същия начин и на косата ни. Ако си направим маска от гел на алое, така ще се оттървем по-бързо от пърхота, отколкото използването на скъпи шампоани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е истинското име на Марк Твен

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво е истинското име на Марк Твен
Какво е истинското име на Марк Твен

Марк Твен е едно от най-разпознаваемите и обичани имена в света на литературата. Със своите класически произведения като "Приключенията на Том...