Лечебните свойства на глината по бабини рецепти

3871
Лечебните свойства на глината по бабини рецепти
Снимка: Pexels / Pixabay

Обикновено лечебните свойства на глината по бабини и знахарски рецепти се определяли с помощта на махало, което представлява парче желязо под формата на гайка, пени, игла, пръстен, пирон и др., завързано към края на конец с дължина 30 см.

Ако махалото се движи в посока далеч от пациента или се върти по часовниковата стрелка, това означава положителен отговор и съответно движението в перпендикулярна посока или обратно на часовниковата стрелка означава отрицателен отговор.

Съществува обаче и друг начин да проверите качеството на глината. Трябва да я изкопаете в района, където живеете, без да обръщате внимание на цвета й, да изсушите (трябва да е суха като барут), да поръсите на тънък пласт, върху памучен лист и да го пресеете през сито.

След смачкване на бучките с железен или дървен чук може да направите формички от малко количество (0,5-1 чаша) и след като изсъхне формичката, я ударете с чук.

Стара българска благословия, която привлича прекрасните неща в живота

От древни времена българският народ се уповава на вярата си, а молитвите успяват да съхранят традициите и историята ни. Понякога именн...

Ако геврекът се счупи на 2 или 3 части, това означава, че тази глина е лечебна, а ако се разпадне на малки парченца, глината съдържа твърде много пясък и не е подходяща за лечение. Обикновено висококачествената глина се среща на дълбочина 1-2 m, но се случва да се открие, дори по-близо до повърхността.

За да направите медицински процедури глината трябва да се накисне във вода при стайна температура (не топла) в глинени, стъклени или емайлиран съд или в отвара от билки, охладени до стайна температура. За целта нанесете, върху памучен плат на болната зона и прикрепете към болното място за 2 часа. След употреба отстранете с отмиване. Глината не може да се съхранява повече от 2 часа, в противен случай всичките й лечебни свойства ще изчезнат.

·  Някой някога бил написал, че хората умират не от болести, а от мързел! Търпението им е достатъчно само да изсипят шепа хапчета, върху дланта на ръката си и да ги измият с вода. В края на краищата, хапчетата дават само временно облекчение, а за да излекувате напълно болестта, се нуждаете от много упорита работа и вяра в това, което правите.

  • Бабини рецепти с глина за лек

Когато страдате от някаква болка:

Може да поставите глинена апликация, върху мястото и да увиете добре в компрес. След 2 часа трябва да отстраните глината и да нанесете свежа порция и така 2-3 пъти, докато главата стане светла.

10 народни поверия, в които всички вярваме

От векове съществуват поверия, които са свързани с различни предмети от домакинството. Ето някои от тях, които са останали в българскат...

Маска за лице от глина:

Прекарайте глината, през цедка или сити, добавете към нея вода, докато стане хомогенна смес и нанесете, върху лицето за 25-30 минути, след това измийте със студена вода. Тази маска ще стегне кожата и ще освежи тена.

Глина за здрави и бели зъби

При миене на зъбите добавете малко бяла глина, върху влажната четка за зъби, а отгоре пласт сол и сода за хляб. При редовно използване на този метод, зъбите ви ще станат здрави и бели и това ще трае за дълго време.

Това са лечебните свойства на глината по бабини рецепти. Желаем ви много здраве!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно