Леля ми никога не изхвърля черупките от орехите, а прави ТОВА с тях

19495
Леля ми никога не изхвърля черупките от орехите, а прави ТОВА с тях
Снимка: iStock

Знаем, че ореховите ядки са изключително полезни. Това обаче важи и за черупките от орехи. Ето защо, когато хапнете орехи, не изхвърляйте черупките им, защото те са много полезни и могат да ви помогнат в редица проблеми. Иначе е най-добре да хапвате ядките смлени, така полезните им свойства се усвояват най-бързо. Ето обаче за какво може да използвате черупките.

При упорита кашлица може да облекчите състоянието си като счупите четири ореха, но без да ги натрошавате, само да се получат пукнатини в черупката. Така ги сложете в тенджера. Сварете ги с половин литър вода, 1 с.л. мед и 1 с.л. плод от черен бъз. Варете на слаб котлон. После прецедете и пийте по 1 с.л. преди хранене. Консумирайте в рамките на една седмица.

При язва на дванадесетопръстника ще ви трябват преградите в черупките, които разделят ядките, от 5 ореха. Сипете при тях половин литър гореща вода и затворете съда с капак. Оставете час да да престои. Щом изстине, смесете с прясно мляко и пийте вечер преди лягате, сутрин на гладно и през деня.

При кожни проблеми и екземи ще са ви необходими орехови черупки, които да поставите в тенджера. Сипете вода и ги сварете до получаване на тъмна отвара. Прецедете. Разредете отварата в съотношение 1:10 с вода – 1 ч.ч. : 10 ч.ч. вода. Измийте кожата или направете компрес със сместа. Останалото съхранявайте в съд и разреждайте преди ползване.

За пречистване на кръвоносните съдове и премахване на образувания смелете черупки от 14 ореха. Залейте сместа с половин литър водка и оставете за седмица да престои. Пийте по 1 с.л. сутрин на гладно, минимум десет минути преди хранене.

За проблеми със стомаха, щитовидна жлеза, високо кръвно, диабет, колит и проблеми с храносмилането ще ви трябват преградите в ореховите черупки. Съберете толкова, колкото ще напълнят 1/3 стъклено шише. Догоре сипете водка и оставете 20 дни да престои. Прецедете и съхранявайте в тъмно шише. Пийте от сместа по 1 с.л. преди хранене, ако имате някое от горе посочените заболявания.

Както виждате ореховите черупки могат да намерят приложение като лек за редица болежки. По-добре да се доверите на природата, отколкото на различни медикаменти с неясен произход.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com